1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Geleceğin bilim adamları
Geleceğin bilim adamları

Geleceğin bilim adamları

Sarıkamış'ta geleceğin bilim adamları ürünlerini sergiledi

A+A-

Sarıkamış’ta Tasarım, Robotik ve Kodlama Eğitimini tamamlayan 20 ilkokul öğrencisi için sertifika töreni düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi ile Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi (BTC) işbirliği ile yürütülen "Geleceğe Doğru Bakmak" projesi kapsamında Sarıkamış'ta Gazipaşa, Halitpaşa ve Fevziçakmak İlkokulu 4.sınıf öğrencilerinden 20 kişi 12 günlük “Tasarım,Robotik ve Kodlama Eğitimini” tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, öğrencilerin bu tür projlerle kendi düşündükleri konuları hayata geçirmelerinin takdire şayan olduğu söyledi.

Karaman, “Biz bu çocuklarımıza sahip çıkacağız.Her biri benim gözümde bilim adamı adayıdır.İleride inşalla hepsinden çok,farklı dallarda başarılı bilim insanları çıkacaktır.Ben burada proje üreten çocuklarımıza birer kol saati hediye ediyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

(BTC) Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya'da, çocukların bu tip eğitimler alarak hayallerini gerçekleştirme yönünde adım atmalarının umut verici olduğuna belirtti.

Kaya, “Geleceğimiz olan bu çocuklarımızın teknoloji üretmelerini istiyoruz, üreten gençlik istiyoruz.Teknolojiyle çok iyi tanışmalarını istiyoruz, çünkü çağımız teknoloji çağıdır.Bizlerde yeni bilgi ve beceriler kazandırmaya çalışıyoruz.Bu yirmi öğrencimizde bu başarıyı gördük.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Atatürk Üniversitemiz bu tür kalkınmaya yönelik projelerde hem bölgede,hemde ülkemizde öncülük etmeye devam ediyor” diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy ise, çocukların bu yaşta bilimsel çalışmalara yönelmelerinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu,Türkiye'nin bu gençlerin azmi ve kararlığı ile dünya çapında kendi teknolojisini en kısa sürede istenilen düzeyde üreteceğini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler 12 günlük eğitim sonucunda, program kodlama, sensörlü robot üretimi ile yangın anında evlere takılan cihazla kapılar otomatik olarak açılarak hayat kurtaracak. Ayrıca çöp toplayan robot gibi yaptıkları materyalleri sergilediler.

Sarıkamış Gazipaşa İlkokulu’nda düzenlenen törene, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, (BTC) Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, Gazipaşa İlkokulu Müdürü Vedat Koç ile öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.