1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziler Günü mesajları
Gaziler Günü mesajları

Gaziler Günü mesajları

Gaziler Günü Kutlu Olsun

A+A-

 

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLLERİ PROF. DR. YUNUS KILIÇ VE AHMET ARSLAN

Muharebe meydanlarında aziz milletimiz ve vatanımız uğrunda canını hiç çekinmeden ortaya koyan kahraman gazilerimize, 19 Eylül Gaziler Gününde şükranlarımızı sunuyoruz.

Şehit ve gazilerimiz, destanlaşan nice kahramanlıklarla bu güzel ülkeyi biz emanet ettiler. Birlik ve beraberlik ruhuyla cansiperane gösterdikleri büyük fedakârlık ve kahramanlıklar, ülkemizi sarsılmaz temeller üzerine oturtmuştur. Bu gün bizlere düşen,  kutsal emaneti, dünya durdukça yaşatmak ve kahramanlarımızı hep rahmetle ve şükranla anmaktır. Bu vesileyle, şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor, şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.

KARS VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal ATATÜRK’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıldönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla milli birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolü şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Devletimiz, gazilerimizin saygınlıklarına yakışır imkân ve şartlara kavuşturulması, aziz şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının sorunlarının çözümü için yoğun gayret göstermektedir. Onların her türlü meselesi ile bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenmeye ve onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sağlıklı, mutlu bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum.

KARS BELEDİYE BAŞKANI KARAÇANTA

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Karaçanta mesajında, “Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerimiz bizim yaşayan kutsal değerlerimizin başınd gelmektedir. Gazilerimiz medar-ı iftiharımız olmakla birlikte, vatanseverlikte ve kahramanlıkta hiç tartışmasız yaşayan en büyük örneklerdir. Gazilerimiz cephelerimizin geçilmez surları olmuş, 1000 yıldır bu toprakların bölünmez bütünlüğünde büyük pay sahipleridir. Türk milletinin övünç kaynağı olan gazilerimiz aynı zamanda tarihimizin de aynası olmuşlardır” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, mesajının devamında şunları kaydetti.

“Ülkemizin ve milletimizin, bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Vatanseverliğin ve kahramanlığın sembolleri olan gazilerimize sahip çıkmak bizler için bir vazife, bir borçtur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler gününü kutluyor tüm gazilerimize hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum.”

ARPAÇAY KAYMAKAMI FARUK ERDEM

Şehit ve gazilerimiz vatanın her karışında eşsiz bir mücadele örneği ile canları pahasına bu topraklar için savaşarak en iyi vatanperverliği göstermişlerdir. Vatan sevgisini tüm sevgilerin üzerinde tutan  milletimiz için şehitlik ve gazilik inanç olarak en büyük mertebe ve büyük bir onur olmuştur. Bayrak, vatan, millet gibi kutsallarını canından aziz bilen şehit ve gazilerimiz milletimizin haklı ve en anlamlı gurur kaynağıdır. Şunu unutmamalıyız ki; bizler bugün cennet vatanımızda bu kadar huzurlu ve rahat isek bunu canı pahasına destanlar yazan şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Bizler  için büyük manası olan bu özel günde; cennet vatanımızı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere aziz şehitlerimiz ile vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta bulunan gazilerimize en derin saygı ve şükranlarımı sunuyor, kendilerine Yüce Allah’tan uzun ömürler diliyorum.

SELİM KAYMAKAMI ERDİNÇ DOLU

Türkiye Büyük Millet Meclisi; Milli Mücadeleyi başlatan Devletimizin kurucusuMustafa Kemal ATATÜRK’ e, Sakarya Meydan Savaşından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde “Mareşal Rütbesi” ve “Gazilik” ünvanı vermiştir. Büyük Öndere gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi, devletimizin ve milletimizin gazilerimize duyduğu minnet ve şükran duygularının ifadesi olarak ülkemizde her yıl “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yolunda, gerektiğinde yine şehitler ve gaziler vermekten asla kaçınmayacak olan bu millet, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, gazilerimizi toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi eksiksiz olarak yerine getirecektir. Şehitlik gibi gazilik de bizim inancımızda ve kültürümüzde ulvi bir makamdır. Vatanın bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve ebedi varlığını korumak, birlik, beraberlik, barış ve huzur için canlarını siper ederek, cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerin ülkemizin övünç kaynağıdır. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin değerli hatıraları, emsalsiz fedakarlıkları, bizlere rehber olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

SARIKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANI GÖKSAL TOKSOY

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Canları pahasına mücadele veren ve bu toprakları bizlere emanet eden şehit ve gaziler olduğunu belirten Toksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, üzerinde özgür ve bağımsız yaşadığımız bu kutsal topraklar, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde olmuştur. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayan şehitlerimizin, gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, hepimizin en önemli görevi olmalıdır. Yurdumuzun topraklarını korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek canları pahasına vatanımızı savunan gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm gazilerimize şükran ve minnet duygularımı sunuyorum.”

AK PARTİ KARS İL BAŞKANI ŞAKİR YURDAKOŞ

Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele veren gazilerimiz, Türkiye’nin medar-ı iftiharı ve aynı zamanda vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Türk milleti için bir vatan haline dönüşmesinde, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadelenin önemi büyüktür. Vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını ve kanlarını veren şehitlerin ve gazilerin hiçbir zaman ne millet ne de devlet tarafından asla unutulmayacağı bir gerçektir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.

ARPAÇAY BELEDİYE BAŞKANI ERÇETİN ALTAY

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilmişti. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz saygının açık bir göstergesidir. Türk milleti, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş, gerektiğinde canını vermekten çekinmemiş, bu milli ruh, Türk milletinin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve müstakil yaşamasını sağlamıştır. Şehitlik ve gazilik, vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum.

SELİM BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN ALTUN

Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerimiz bizim yaşayan kutsal değerlerimizin başında gelmektedir. Gazilerimiz medar-ı iftiharımız olmakla birlikte, vatanseverlikte ve kahramanlıkta hiç tartışmasız yaşayan en büyük örneklerdir. Gazilerimiz cephelerimizin geçilmez surları olmuş, 1000 yıldır bu toprakların bölünmez bütünlüğünde büyük pay sahipleridir. Türk milletinin övünç kaynağı olan gazilerimiz aynı zamanda tarihimizin de aynası olmuşlardır. Ülkemizin ve milletimizin, bugün, bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Vatanseverliğin ve kahramanlığın sembolleri olan gazilerimize sahip çıkmak bizler için bir vazife, bir borçtur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler gününü kutluyor tüm gazilerimize hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

KARS TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI FAHRİ ÖTEGEN

Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele veren gazilerimiz, Türkiye’nin medar-ı iftiharı ve aynı zamanda vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Türk milleti için bir vatan haline dönüşmesinde, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadelenin önemi büyüktür. Vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını ve kanlarını veren şehitlerin ve gazilerin hiçbir zaman ne millet ne de devlet tarafından asla unutulmayacağı bir gerçektir. Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır. Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.