1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Garip Uygulamalarla Karşılaşıyoruz
Garip Uygulamalarla Karşılaşıyoruz

Garip Uygulamalarla Karşılaşıyoruz

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi Başkanı Fahrettin Şimşekler : “Her Gün Bakanlığın Garip Uygulamaları ile Karşılaşıyoruz.”

A+A-

Türk Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, 18 Nisan 2010 tarihli “Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Sınavı” ile ilgili yönetmelikte yer alan 70 puan barajı uygulamasını eleştirdi.

 

Şube Başkanı Fahrettin Şimşekler, Biz eğitim çalışanları, gün olmuyor ki bakanlığımızın bir garip uygulamasının mağduru olmayalım, diyerek şunları belirtti : Son 7-8 yıldır yapılan sınavların ve atamaların bir çoğu yargıdan dönmüş, eleştirilmiş ve kınanmış olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı yanlış uygulamalarına ve tutumuna devam etmektedir. Geçtiğimiz dönemde yapılan Okul Müdürlüğü ve Müdür Yardımcılığı sınavlarında başarılı sayılabilmek için 60 barajı uygulaması varken, Anadolu ve Fen Lisesi Öğretmenliği için bu baraj 40’a düşürülmüşken, Yardımcı Hizmetler statüsündeki personelin katıldığı Personel Görevde Yükselme Sınavında başarılı olabilmenin şartı 70 puanı almak olarak tespit edilmiştir. Üniversite mezunu ve katılanların bir çoğunun idari anlamda bilgiye sahip olduğu iki sınavda başarı puanını 60 ve 40 iken hizmetli kadrolarında çalışanların katıldığı, kurumların günlük işlerinden dolayı çalışmaları için yeterli zaman bile bulunmayan yardımcı hizmetli personelin sınav başarısı için 70 puanın aranması çok manidardır.”

 

Şimşekler sözlerine şöyle devam etti : “Bu sınav adeta “görevde yükselmeme sınavı” olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı bu sınavı yaparken herhalde üzerindeki bir sorumluluğu da bu sınavı yaparak atma amacı güdüyordu. “Sınav Yaptım Kazanamadınız” diyebilmek için. Hiçbir şekilde sınava hazırla-nabilme imkanları olarak müdürlük ve müdür yardımcılığı sınavlarına girenlerle ya da Anadolu ve Fen Lisesi türü Okul Öğretmenliği sınavlarına girenlerle karşılaştırılamayacağı halde sınav başarı puanı 70 olarak belirlenmiştir. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi öncelikli olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bu konu ile ilgili olarak düzeltmenin yapılması hususunda yazı göndermiş, olumlu cevap alınamayınca da ilgili maddeler yargıya taşınmış ve dava edilmiştir.

 

Milli Eğitimin ağır yükünü omuzlarında taşıyan Yardımcı Hizmetler kadrosuna sahip çalışanların mağduriyetinin biran önce gide-rilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı olarak acilen müdahale edilmelidir. Yapılan yanlış,eksik ve haksız uygulamanın bir an evvel sonlandırılması  ve bu 70 barajının aşağılara çekilmesi gerekmektedir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.