1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ural Aküzüm ile Spor Üzerine Röportaj
Ural Aküzüm ile Spor Üzerine Röportaj

Ural Aküzüm ile Spor Üzerine Röportaj

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, "Taç Spor" un Yönetim Kurulu Başkanı Karslı hemşehrimiz Ural Aküzüm, Azerbaycan'ın ünlü haber portalı trend.az'a röportaj verdi.

A+A-

Azerbaycan spor dünyasında oldukça ilgi uyandıran işte o röportaj ;

- "Galatasaray" Azerbaycan'da sevilen, çok sayıda taraftarı olan spor kulüplerinden biridir. Bu açıdan "Galatasaray" kulübünün önümüzdeki yıllarda Azerbaycan'da planladığı herhangi bir proje var mı?

- Bildiğiniz gibi, ben aslen Azerbaycanlıyım ve bu nedenle tabii ki, her zaman Azerbaycan ile ilgili konuları "Galatasaray"ın İdare Heyetinde, hem de Türk futbolu ile ilgili çeşitli toplantılarında dile getiriyorum.

"Galatasaray" spor kulübü Türk dünyasının önemli kulübü olarak, Azerbaycan devletinin ve Azerbaycan kardeşliğin öneminin farkındadır. Milli lider Haydar Aliyev'in de dediği gibi, bizim can kardeşimiz olan Azerbaycan ile Türkiye "bir millet, iki devlet" tir. Azerbaycan'da "Galatasaray taraftarları derneği" miz var. Bunun yanı sıra, Bakü'nün merkezinde "Galatasaray Store" adlı mağazamız da faaliyet gösteriyor.

"Qebele" Futbol Kulübü Başkanı Tale Heyderovla görüşüm zamanı "Qebele" ile eşlik oyununun geçirilmesi ve ortak kamp toplanışının teşkili ile ilgili fikirlerimi bildirmiştim.

Biliyoruz ki, Azerbaycan'da, aynı zamanda Türkiye'de ve batı ülkelerinde eğitim alan Azerbaycanlı öğrencilerde "Galatasaray" a sevgi ve sempati var.

Ayrıca, "Galatasaray İş Adamları Derneği" nin Yönetim Kurulu üyeleri arasında Azerbaycan'dan olan işadamı da var. Tabii ki, bunlarla yetinmek doğru olmaz ve bu alanda Azerbaycan'la daha sıkı işbirliği yapmalıyız ve yapacağız.

- "Galatasaray" ın futbol okullarından biri de Azerbaycan'da faaliyet göstermektedir. Genel olarak, "Galatasaray" spor kulübünün Azerbaycan'daki futbol okulunu daha da genişletmek, ayrıca Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerinde futbol okulu açma niyeti var mı?

- "Galatasaray" Şampiyonlar Ligi'nde en çok yer alan 12 kulüpten biridir. Bunun yanı sıra, "Deloitte" in araştırmalarına göre, "Galatasaray" dünyanın en büyük 20 futbol kulübünden biridir.

"Galatasaray" futbol kulübü Türkiye'de futbol kültürünü geliştiren ve tabiri caizse, Türk-Müslüman dünyasının futboldaki göz bebeği.

"Galatasaray" futbol kültürünün dünyada yayılması amacıyla spor okulları projesine start verdik. Bu açıdan da tesis edildiği günden itibaren Bakü'deki "Galatasaray" futbol okulunun çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bakü'de futbol məktəbimizdəki genç, yetenekli futbolcuları Türkiye'de değerlendirmek istiyoruz.

- Ural bey, Azerbaycan futbolunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Genel olarak, "Galatasaray" a herhangi Azerbaycanlı futbolcunun transferi planlaştırılıyor?

- Azerbaycan futbolunda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dikkat ve özen sonucunda hayli ciddi ve önemli işler yapılmış. Özellikle de bu yönde atılan adımlara örnek olarak, Berti Vogts, Tony Adams gibi tecrübeli teknik adamların Azerbaycan futbolunda çalışmalarını söylenebilir. Bunların yanı sıra, Rasim Kara ve Mustafa Denizli gibi Türk uzmanların da adını numaralandırmak olur.

Azerbaycan spor kültürünün üst düzeyde olduğu, spor alanının geliştiği bir ülkedir. "Karabağ" ve "Qebele" gibi futbol kulüpleri avrokuboklarda iyi görev yapmak.

Fakat günümüzde futbolun gelişmesi, bu alanda başarı elde edilmesi için spor kültürü ve hiç şüphesiz ki, bu alana yatırım yapmak gerekir.

Bugün "Galatasaray"a Azerbaycandan herhangi futbolcunun transfer edilmesi suretiyle yapılmış. Fakat bizzat ben Siyah Garayev'in ( "Qarabağ" ın futbolçusu - red.) Oyununu çok beğeniyorum. Gelecekte bir Azerbaycan futbolcusunu sarı-kırmızı formda görmek isterdim.

- Önümüzdeki yıllarda "Galatasaray"la Azerbaycan'ın herhangi futbol takımı arasında dostluk maçı organize etmeyi şekilde tutuyor musunuz?

- Azerbaycan'ın Bakü ve Gebele kentlerinde mutlaka hazırlık maçı organize edeceğiz. Bunun için Azerbaycan iş adamları ve futbol kulüplerinden teklifler bekliyoruz.

"Galataray" kulübünün başkanı, aynı zamanda, Yönetim Kadromuz Azerbaycan ile eşlik oyununun geçirilmesine çok olumlu bakıyorlar. Ben de bir Azerbaycan asıllı olarak, bunu sürekli teşvik ediyorum.

Kaydedelim ki, "Galatasaray" spor kulübünün yönetim kurulu üyesi, Azerbaycan asıllı Ural Aküzüm baba yandan Şuşa şehrinin tanınmış kişilerinden olan Hacı Ahmet Aküzüm’ün, anne tarafından ise general Semed bey Mehmandarov'un soyundan hakim Tahir Mehmandarlı’nın torunudur.

Kaynak : https://az.trend.az/azerbaijan/society/2786045.html 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.