1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyoruz”
“Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyoruz”

“Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyoruz”

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2’nci Başkanı Ercüment Daşdelen, Diyarbakır’da 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit olan eski Kars Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

A+A-

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın gönüllerde yaşadığına dikkat çeken Daşdelen, “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ölümünün 14. yıldönümde rahmetle anıyoruz. 1993-1997 yılları arasında Kars’ta görev yapan Okkan’ı Kars halkı şükranla yad ediyor” dedi.

Gaffar Okkan’ın Kars’ta görev yaptığı yıllarda birçok yeniliğe imza attığını ve başarılı çalışmaları olduğunu ifade eden Daşdelen, “Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah’ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı. Kadın polisler Diyarbakır’da ilk kez onun emriyle sokağa çıktılar. Okkan’ın memlekete sayısız hizmetleri olmuştur. Ölümünün 14. yıldönümünde Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile korumaları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş’u rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.