1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Futbolda sağlıksız ortam
Futbolda sağlıksız ortam

Futbolda sağlıksız ortam

Kars’ta Amatör Sporlar Konfederasyonu Kars İl Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Kurumlararası Futbol Turnuvası’ hakemden izinsiz oyundan çıkan ve tekrar oyuna giren doktor damgasını vurdu.

A+A-

Konuyla ilgili Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklama şöyle:

“İlk yarısı 1-1 sona eren Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile Hastane  arasında oynan karşılaşmanın 2’nci yarısı oynanmadan sona erdi. Maça çocuğunu getiren ve çocuğu ağladığı için maçın orta ve yan hakeminden izin almadan sahayı terk eden doktor, aradan bir müddet geçtikten sonra tekrar sahaya gelerek hakame sormadan oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın yan hakemi maçın orta hakemini uyarınca kıyamet koptu. Maçın hakemine küfürler savuran ve tehdit eden doktor ne spor ahlakına, ne de doktorluğa yakışır hareketler yapmadı. Orta hakem ve arkadaşlarının müdahalesine rağmen yan hakeme tehditler savuran doktor maçında 20 dakika erken bitmesine neden oldu. Gözlemci ve hakem ve seyircilerin önünde cereyan eden olaylar, orta hakemin ‘görüş açısı’ yok diyerek maçı 20 dakika erken bitirmesiyle sona erdi.

Burada önemli olan galip gelmek, mağlup olmak değil… Burada önemli olan sporun kazanmasıdır. Ama ne yazık ki; hastane maça öyle şartlanmış ki, daha saha ya çıkmadan bir takım dedikodular üretmeye başladılar. Sahada kazanamayacakları maçı basın temsilcilerinin oluşturduğu takıma psikolojik baskı yaparak saf dışı bırakmaya çalıştılar.

Bununla yetinmeyen hastane hakemlere küfür ederek, tehdit ederek, hakemleri sindirerek oynanması gereken karşılaşmayı 20 dakika erken bitirdi.

Karşılaşmanın ilk devresinden itibaren rakibine üstünlük kuran ve bulduğu pozisyonlardan yararlanamayan Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti takımı, penaltıdan yediği golle mağlup duruma düşmesine rağmen baskılarını sürdürerek durumu 1-1 yaptı. İkinci yarıda adeta tek kele oynayan gazetecilerden saha da baş edemeyeceklerini anlayan hastane çirkeflik yaparak maça yatmasını bildi. Biz karşılaşmanın tekrar gözden geçirilerek, yetkililerin gerekeni yapacağını düşünüyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.