1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Futbol sezonu başlıyor
Futbol sezonu başlıyor

Futbol sezonu başlıyor

Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Burhan Taş, yakın zamada başlayacak olan 2015-2016 futbol sezonu ve büyükler amatör ligiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

ASKF Başkanı Burhan Taş, “2015-2016 futbol sezonu yaklaşık bir ay içerisinde ilimizde de başlayacak. 15 yaş gençler ligi 20 Eylül tarihi itibarıyla başlayacak ve gurupta şampiyon olan takım ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil edecek. Şuana kadar 14 takımın müracaatı var, sözlü olarak. Ancak kesin müracaatlar 26 Ağustos Çarşamba günü yapılacak ve o gün evraklarını teslim etmeleri gerekir. Ardından federasyon olarak fikstürü çekilecek ve 15 yaş gurubunu başlatmış olacağız.” dedi.

10 Ekim 2015 tarihi itibariyle de Büyükler Amatör Ligini başlatacaklarını belirten Başkan Taş, “Ligimizi 14 takım ile oluşturmamız halinde iki gurup olarak mücadele edilecek. Eğer ki 10 takımı geçmez ise tek gurup olarak mücadele edecek. Ben bu yıl ki futbol müsabakalarının ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Taş daha sonra şunları söyledi:

“Ayrıca ilimizde Bölgesel Amatör Lig’de Sarıkamış Esnaf Spor var. İlimizi bu takımımız ligde temsil edecek. Tabi Sarıkamış Esnaf Spor şampiyon olduktan sonra bir isim değişikliğine gitti. Sarıkamış Belediye Spor oldu. İlimizi Ziraat Türkiye Kupasında Sarıkamış Belediye Spor temsil edecek. 2 Eylül 2015 tarihinde saat 15.00’de Iğdır Aras Spor’la Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasını gerçekleştirecek. Akabinde 20 Eylül 2015 tarihi itibarıyla Bölgesel Amatör Lig başlamış olacak. Gönül isterdi ki ilimizde alt yapıda yetişen sporcularımızın bu liglerde mücadele etmesi. Ama tabiî ki ancak takımlarımız iskeletlerini oluşturmaya başladı.”

Taş, dışarıdan transferlerin söz konusu olduğunu da ifade ederek, tüm kulüp başkanlarına şöyle seslendi:

“İlimizdeki takım ve sporcuları da kendi kulüplerine alsınlar. İlimizde de alt yapıyı önemsesinler. Dışarıya gitmelerinden ise kendi illerinde spor yapmalarını temenni ediyorum. 2015-2016 sezonu inşallah Sarıkamış Belediye Spor Bölgesel Ligd’en 3. Lig’e çıkar ve ilimizin bir takımı daha bölgesel ligde temsili hak kazanmış olur.”

Stadyum sıkıntısına da değinen Taş şöyle konuştu:

“Futbol sezonu başlayacak ancak stadyum sıkıntımız var. Şöyle ki şuanda Türkiye’de stadyumu olmayan ikinci il pozisyonundayız. Birinci Hakkari ikinci Kars. Ve bu iki ilin stadyumu yok. Mevcut olan stadyumun yıkımı yapıldı, yerine yenisinin ihalesi yapıldı. Tahmin ediyorum bu günlerde sözleşmesi yapıldı. 2 bin kişilik büyük bir atletizm pisti yapılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre ancak amatörde oynanacak. Bir tane semt sahamız var. Semt sahamızda maalesef soyunma odaları yok. Ama yeni yapılacak olan stadyumun ihalesinde soyunma odaları ve ışıklandırma sistemleri mevcut. Bu yıl yetişmezse gelecek yıl soyunma odalı ve ışıklandırma sistemli bir stadyumumuz olacak. Bu yıl ki amatör müsabakalarımızı; Kafkas Üniversitesi’ndeki rektörlüğümüzden müsaade istedik, eğer müsaade ederlerse hem semt sahamızda hem de Kafkas Üniversitesi’ndeki sahada oynatacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.