1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fidan dağıtımı büyük ilgi gördü
Fidan dağıtımı büyük ilgi gördü

Fidan dağıtımı büyük ilgi gördü

İlkbahar mevsimi ile birlikte başlayan fidan dikimi nedeniyle Kars Orman İşletme Müdürlüğü hedef koyduğu 2 milyon fidanın dağıtımının ikinci diliminde 6 bin fidanın halka dağıtımını Vali Günay Özdemir’in katılımıyla gerçekleştirdi.

A+A-

Valilik binası karşısındaki alanda yapılan fidan dağıtımına çok sayıda vatandaş büyük ilgi gösterdi. Kamyonlarla getirilen sarıçam fidanları büyük bir titizlikle dağıtıldı. Fidanlardan alabilmek için alana akın eden vatandaşlar ahrete intikal etmiş yakınlarının mezarlarına, evlerinin bahçelerine fidanları dikeceklerini söylediler.

Kars Orman İşletme Müdürü İbrahim Tanış, “Bugün 6 bin fidan halka dağıtıyoruz. Ayrıca bütün köylerimize, kaymakamlıklara ve belediyelere talep eden herkese fidan veriyoruz ve bu yıl inşallah 2 milyon fidanı Kars’ta toprakla buluşturacağız. Geçtiğimiz gün 8 bin fidan dağıttık, bugün de sayın valimizin öncülüğünde 6 bin fidanı Kars halkına dağıtmaktayız. Halkımızın yoğun bir ilgisi var. Halkımız fidanı seviyor inşallah dikip yetiştirirler ve o zaman daha da güzel olur. Şuan bölgemiz ve ilimizde yetişen sarıçam fidanları dağıtıyoruz. Çünkü buranın coğrafyasına en uygun fidan çeşidi sarıçamdır.” dedi.

Vali Günay Özdemir de, “Bu yıl Kars’ımızda gerçekten çok ciddi bir şekilde ağaçlandırma kampanyası başlattık. Özellikle orman bakanımızın Kars’a gelmesinden sonra Kars’ımızın bu konudaki eksikliğini gidermek için Kars’ta Orman İşletme Müdürlüğümüz, valiliğimiz, köy muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla beraber çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz.” diye konuştu.  Vali Özdemir ayrıca, “Geçtiğimiz hafta bir köyümüzde 3 bin adet ceviz fidanı diktik ve bu anlamda köylümüzün ekonomik anlamda gelirini arttırmaya çalışıyoruz. Onun dışında cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın eşinin başlatmış olduğu bereket ormanını toprakla buluşturacağız. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızın ismine, Sayın Başbakanımızın ismine Hatıra Ormanı, Evlilik Ormanı, Plaket Ormanı gibi ormanlarımız var. Bu konuda vatandaşlarımızın da plaketle ilgili bir hatıra faaliyeti yaptıkları zaman Evlilik Ormanı şeklinde ormanlarımız var. Her evlenen çifte, her faaliyet yapan bütün halkımıza bir orman alanı belirledik. Onlar adına ağaç dikeceğiz. Bu şekilde de Kars’ımızın çok daha yeşil olmasını Kars halkımızla beraber sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

Ağaç almak için alana akın vatandaşların ilgisi herkesi sevindirdi. Vatandaşlar aldıkları ağaçları evlerinin bahçelerine ve yaşadıkları toplu yaşam alanlarına dikeceklerini ifade ederken bazı vatandaşlar ise aldıkları fidanları mezarlıklara, vefat etmiş yakınlarının mezarlarının başına dikeceklerini söylediler. Vatandaşlar ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü’ne de yaptıkları ağaç yardımlarından dolayı teşekkür ettiler. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.