1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fevzi Çamlı son yolculuğuna uğurlandı
Fevzi Çamlı son yolculuğuna uğurlandı

Fevzi Çamlı son yolculuğuna uğurlandı

Geçmişe dayalı rahatsızlığı nedeniyle ani bir şekilde aramızdan ayrılan Emekli Binbaşı Av. Fevzi Çamlı, ailesini, sevenlerini, dost ve hemşerilerini yasa boğdu.

A+A-

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın önemli değerlerinden olan Ankara Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Disiplin Kurulu Üyesi Emekli Binbaşı, Kars’ın ilk turistik oteli Çamkar Otel’in kurucusu, Sarıkamışlı hemşerimiz Av. Fevzi Çamlı’nın aramızdan ayrılması, Kars ve Sarıkamış’ta da hüzne neden oldu.

Ankara GATA’da yaşamını yitiren Fevzi Çamlı’nın cenazesi, askeri törenle alınarak cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisi’ne getirildi. Çamlı için burada da resmi cenaze töreni düzenlendi. Askeri erkânın da katıldığı törende, Çamlı’nın Türk Bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda taşındı. Çamlı’nın cenazesi Kocatepe Camisinde kılınan öğle namazının ardından yoğun kalabalık eşliğinde, Ankara Hasanoğlan Mezarlığında bulunan aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında Av. Fevzi Çamlı'nın Kızı Aylin Çamlı’nın babasının tabutuna sarılıp ağlaması ise herkesi duygulandırdı. Çamlı’nın cenaze törenine katılmak ve son yolculuğuna refakat etmek için Karslılar, Sarıkamışlılar Ankara’ya akın ettiler.

HURŞİT TOLON, “ÇAMLI DEĞERLİ BİR SUBAYIMIZDI”                   

Cenazeye törenine katılan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon; “Av. Fevzi Çamlı bilgili birikimli hayatın her alanında başarılı yeri kolay kolay doldurulamaz bir subayımız idi.” Dedi.

SEVENLERİ CENAZE TÖRENİNE AKIN ETTİ

Geride bıraktıklarını derin hüzne boğan Fevzi Çamlı’nın cenaze törenine katılanlar:  “Orgeneral Horşit Tolon ve Silah arkadaşları. DSP Eski genel Başkanı Zeki Sezer. Kars Milletvekili Prof. Dr Yunus Kılıç ve Kars Milletvekili Ahmet Aslan. Kars Eski Milletvekili Zeki Karabayır, Sabri Güner, Yasin Bozkurt, Hasan yıldırım.  Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Sabit Kanatoğlu. Iğdır eski Milletvekili Prof Dr Dursun Akdemir. Kars Belediye Başkanı Nayif Alibeyoğlu. CHP Genel başkanı Adnan Keskin. Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Kanat, Emekli Yargıtay Üyesi Celal Aras, Emekli Yargıtay Üyesi Abdurahman Ekinci. Devlet Demir Yolları Eski Genel Müdür yardımcısı Tayyar Hindistan. Ankara Eski Milletvekili Ersönmez Yarbay. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Mehmet Koçak. Görevde olan ve Emekli generaller, subaylar, görevde ve Emekli yargı mensupları. Ankara Kars Ardahan Iğdır Dernek başkanı Sabahattin Şengül. Ankara Göle Derneği onursal Başkanı Metin Demir, Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Mustafa Küpeli. KASİAD Başkan Yardımcısı Veysel Çamlı. adını sayamadığımız ve tanımadığımız emekli subay ve astsubaylar. Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sanat ve iş dünyasından önemli şahsiyetler, binlerce dost arkadaş ve Kars Ardahan Iğdırlılar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.