1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. FETÖ evlerinden çıkanlar şaşırtmadı
FETÖ evlerinden çıkanlar şaşırtmadı

FETÖ evlerinden çıkanlar şaşırtmadı

Kars’ta FETÖ evlerinden çıkanlar şaşırtmadı

A+A-

Kars’ta geçtiğimiz günlerde emniyet güçlerinin yaptığı FETÖ/PDY operasyonunda cemaat evine yapılan baskında imha edilmek üzereyken ele geçirilen şok belgeler ortaya çıktı. Yakalanan iki FETÖ/PDY örgütü ablası gözaltına alındı.

Kars’ta 15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu askerler tarafından yapılmak istenen askeri darbe teşebbüsünün püskürtülmesinin ardından FETÖ/PDY yapılanmalarına ilişkin operasyonlara aralıksız devam ediyor.

Cumhuriyet Savcılığının başlattığı FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Kars’ta yapılan operasyonda FETÖ/PDY Terör Örgütünün Kars yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler ele geçirildi. Yapılan İhbar neticesinde Emniyet Müdürlüğü KOM Ekiplerince Karsta FETÖ Terör Örgütüne ait cemaat evine yapılan operasyonda isimleri E.Ş. ve C.K. olan “Müdür Yardımcılığı ve Ablalık” görevi yapan iki FETÖ Terör Örgütü üyesi bayan şahıs cemaat evinde göz altına alınmış olup, şahısların kimlik kontrolünde ise çarpıcı detaylar ortaya çıktığı öğrenildi. E.Ş. ve C.K. isimli şahısların daha önceden SODES Projesi kapsamında devletten aldıkları paraların FETÖ/PDY Terör Örgütü hesaplarına aktarmaya çalıştıklarından dolayı gözaltına alındıkları belirlendi. Ev içerisinde ekipler tarafından yapılan incelemede çok sayıda örgütsel doküman, örgütün propagandasını içeren metaryaller ve FETÖ Terör Örgütü lideri Fetullah Gülene ait konuşmaları içeren cd, kitap ve dergilerin bulunduğu, ayrıca aramalar esnasında şahısların üzerinden “B” seri no ile başlayan şifreli 1 Dolar’da bulundu.

Ekiplerin FETÖ evlerine yapacağı operasyon anında gözaltına alınan iki örgüt elemanı bayanın örgütsel dökümanları imha etmek üzere olduğu, çoğu örgütsel dökümanın ise çöpten çıkartıldığı öğrenildi. Emniyet ekiplerin yaptığı incelemelerde örgütsel dökümanların içerisinde Terör Örgütüne ait Kars’ta bulunan cemaat evlerinin özellikle “ablaların” isim listesi bu ablaların sorumluğu olduğu evler/yurtlar ile özellikle üniversite öğrencilerininde ablalara “zimmet” olarak teslim edildiklerine dair belgeleri içeren örgütsel dökümanlar ele geçirilirken, terör örgütünün Kars yapılanmasına ilişkin belgelerinde bir kısmının imha edilerek çöpe atıldığının tespit edilmesi ile ekipler tarafından belgeler bulunarak incelemeye alındı. Emniyet Müdürlüğünce FETÖ Terör Örgütü operasyonlarının devam edeceği edinilen bilgiler arasında.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.