1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Farklı kültürler kentleri süsler
Farklı kültürler kentleri süsler

Farklı kültürler kentleri süsler

Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Vedat Akçaöz, boya malzemesi sattığı işyerini farklı kültürleri yansıdan bir fotoğraf sergisine çevirdi.

A+A-

Akçayöz, gezdiği ve kültürleri hakkında bilgi edindiği ülkelerden çektiği fotoğrafları işyerinin bürosuna astı. Resim sergisi görünümü veren işyerine girenler boya malzemelerinin arkasından yansıyan bu görüntüleri görmeden de geçemiyorlar.

 

Akçayöz, resimlerin tanıtımını yaparken her kültürün ayrı bir değerinin olduğuna değinerek, bizim de kendi kültürümüzü güzel bir şekilde sahip çıkmamız gerektiğini de vurguladı.

 

Akçayöz, “Ayrıca sergideki bir resim gerek anlatılmak istenenle gerek savaş karşıtlığıyla her şeyi gözler önüne seriyor. O resimde yer alan kare yakılan savaş silahlarını içeriyor. Silahlarını savaş öncesi yakan bir milleti anlatan fotoğrafta aslında savaşın ölümden daha da kötü olduğunu konusu ele alınıyor. Her milletin belli bir kültürü var. Asıl önemli olan o kültüre ne kadar sahip çıkılıyor olması ve ne kadar önemli bir değer olduğunun farkına varılmasıdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.