1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Evde Bakım Hizmetleri
Evde Bakım Hizmetleri

Evde Bakım Hizmetleri

Evde Bakım Hizmetleri Hız Kesmeden Devam Ediyor...

A+A-

Evde sağlık hizmeti kapsamında, yatağa tam bağımlı olan ve tanısı konulmuş hastaların aileleri ile yaşadıkları ev ortamında tedavilerinin takibi Kars Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından hız kesmeden devam ediyor.

İlçede randevu sistemine dayalı olarak yürütülen evde sağlık hizmetleri; hastaların durumuna göre günlük, haftalık veya aylık dilimler halinde önceden hazırlanan programa göre hastalar evde ziyaret edilip bakım ve tedavileri yapılmak suretiyle gerçekleşiyor. Tedaviler sırasında doktorlarımız tarafından karşılaşılan önemli vakalarda evde bakım hastası hastaneye naklediliyor.

İlçe merkez ve köylerimizde toplam 50 hastanın faydalandığı evde bakım hizmetleri kapsamına alınan hastaların ihtiyaç duyduğu ağız ve diş sağlığı hizmetleri ve hastaya ev ortamında uygulanabilecek tıbbi müdahaleler ziyaret eden uzaman ekiplerimiz tarafından yapılırken, hasta yakınları da hastanın durumu konusunda bilgilendiriliyor. Hastalarımızın sağlık ihtiyaçları ve hastalık halleri sona erene kadar gerekli bütün sağlık hizmetleri tam anlamıyla karşılanıyor.

Yürütülen sağlık hizmetleri konusunda Kaymakam Faruk Erdem; Bir toplumun kalkınması, gelişmesi ve olduğundan daha iyi yerlere gelmesinde sağlık hizmetlerinin eksiksiz ve düzenli yapılmasının önemi belirterek, evde sağlık hizmetleri ile kişinin bulunduğu ev ortamında muayene, edilip bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesinin çok önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca “Sosyal devletin çok önemli bir ayağı olan bu hizmetle uzman ekiplerimiz yatalak olan hastaların ayağına kadar gidiyor ve tam anlamıyla iyileşene kadar tedavisini yapıyorlar. Yaş konusunda herhangi bir sınırlama yok ve ilçemizde de genellikle yürüyemeyen, alzhaimer ve felç hastaları ağırlıklı olarak evde bakım hizmeti alıyor. Evde bakım hizmetinin eksiksiz yürümesinde şüphesiz doktor arkadaşlarımız ve ekibi çok özverili çalışıyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.