1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ev Hanımlarından Sergi
Ev Hanımlarından Sergi

Ev Hanımlarından Sergi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, ev hanımlarının yaptığı eserlerin yer aldığı el sanatları sergisi açıldı.

A+A-

Sarıkamış Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “El Sanatları Kursuna” katılan bayanlar ürettiği ürünleri, düzenlenen sergiyle Sarıkamışlıların beğenisine sundu.

 

Kurs eğitmeni Ülker Aksoy tarafından verilen el sanatları kursuna, 24 ev hanımı katıldı. Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen sergiyle tamamlanan el sanatları kursunda, Sarıkamışlı ev hanımları 9 aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkan elemeği, göz nuru eserleri sergiledi.

 

Serginin açılışına Sarıkamış Belediye Başkan İlhan Özbilen, Özbilen’in eşi Emine Özbilen, Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri, esnaflar ve kursiyerler katıldı.

 

Kurs eğitmeni Ülker Aksoy bir konuşma yaptı. Ülker Aksoy, “Kursumuzun açılmasında emeği geçen Sarıkamış Belediyemize teşekkür ediyorum. Düzenlemiş olduğumuz el sanatları kurslarındaki amacımız ev hanımlarının el becerilerini geliştirerek ekonomiye kazandırmaktır. Sarıkamışlı ev hanımları el sanatları, dekoratif, ahşap ve takı tasarım alanlarında ürünlerini yaptı ve sergiliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra açılışa geçildi ve kurdeleyi Ülker Aksoy ile Başkan Özbilen’in eşi Emine Özbilen birlikte kestiler.

 

Açılış sonrası sergiyi gezen Başkan Özbilen ve beraberindekiler, sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar ve elemeği, göz nuru eserlerin yer aldığı sergiyi muhteşem bulduklarını ifade ettiler.

 

Sergide ev hanımlarının sorunlarını da tek tek dinleyen Başkan Özbilen, Sarıkamış Belediyesi olarak her zaman her sıkıntılarında ev hanımlarının yanında olduklarını belirterek, “Mahallenizde veya çevrenizde yardıma muhtaç insanlar olabilir. Bizlerin haberi olmaya bilir. Sizlerden ricam her türlü sıkıntınızdan ve sorunlarınızdan bizi haberdar edin.” dedi.

 

Halkın büyük ilgi gösterdiği sergi 3 gün açık kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.