1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Et ithalatı,ozanların gündeminde
Et ithalatı,ozanların gündeminde

Et ithalatı,ozanların gündeminde

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Çıldır ilçesine bağlı Aşıkşenlik kasabasında yöresel aşıklarla et ithalatını protesto etti.

A+A-

Aşıkların sazlarıyla ithal et kararını eleştirmesine Milletvekili Ensar Öğüt ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Ozanların sazlı sözlü et ithaline tepkisini dinleyen Öğüt, daha sonra vatandaşlarla bir süre sohbet etti.


Öğüt, "Önemli olan aile işletmeciliğinin gelişmesidir. Herkes kendi hayvanını üretsin, buna devlet de destek versin, ahırını yapsın, hayvanını versin teşvikinden yararlandırsın hayvan üretimi artsın. Vatandaşın canlı hayvanı para ettiği bir vakitte ithal et getirip ülkeye sokmak vatandaşı mağdur eder, özellikle Doğu Anadolu insanını bitirir ve bölge insanını göçe zorlar" dedi.


Aşıkşenlik Belde Belediye Başkanı Mülazim Karaçay ise konuşmasında, "İthal etin ülkemize girmesi arz-talep olayı değil tamamen spekülatörlerin ortaya çıkardığı bir olaydır. İthalat üreticiyi, köylüyü yok etme fakirleştirme ve göçe zorlamaktır. Hayvancılıkta olduğu gibi diğer tarım sektörlerinde de ithalat demek, var olan üreticinin fakirleşip bağımlı hale gelmesi demektir" şeklinde konuştu.


Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün de, "Ülke politikaları anlamında, biz AK Parti iktidarına yol açacak oyları verdiğimiz günden itibaren bunların olmasını bekliyorduk ve belliydi. Eğer siz köylüyü, emekçiyi, esnafı, çiftçiyi desteklemezseniz sonuçta onları bağımlı hale getirirsiniz. Et kombinaları satıldığı günden beridir bunun olacağı belliydi ve beklenen de oldu" ifadelerini kullandı.


Ozan Mehmet Oktay ve İsrafil Uzunkaya; sazlı sözlü et ithali tepkilerini, "Geçmişte çok ceza çektik. İhtal ete dur diyelim. Çiftçinin belini büktük, ithal ete dur diyelim. Köylü çiftçi bu milletin efendisidir" şeklinde ifade ettiler.


CHP Milletvekili Ögüt'ün incelemelerine Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mülazim Karaçay, CHP Çıldır İlçe Başkanı Nevzat Şirin, CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, aşıklar ve partililer de eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.