1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Et İthalatını Sordu
Et İthalatını Sordu

Et İthalatını Sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, “Et Fiyatlarının Yükselmesi ve Canlı Hayvan İthalatı” ile ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker’e soru önergesi verdi.

A+A-

Milletvekili Dağdaş’ın soru önergesi ise şöyle :

 

Bilindiği üzere, seçim çevrem olan Kars İli'nde hayvancılık bölgede en önemli geçim kaynağıdır. Hayvancılık sektörünün zarar etmesi bölge ekonomisini olumsuz yönde etkileyerek, bölgedeki geçim sıkıntısını ve işsizliği artıracaktır.

 

Ülkemizde yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle besicilerin maliyetleri artmakta ve bu da et fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Et fiyatlarının artmasında, tarımda uygulanan yanlış politikalar, hayvan ırklarının ıslah edilmemesi ve hayvan sayısındaki azalmanın da önemli etkisi olmuştur. Yem fiyatlarının yüksek olmasıyla maliyetleri artan besiciler, yükselen et fiyatlarını düşürmek için yurt dışından canlı hayvan getirilmesinin hayvancılık sektörünü zarara uğratacağı görüşündedirler.

 

Yıllardır tarımda uygulanan yanlış politikalar ve pahalı yem ülke genelinde hayvan sayısının azalmasına neden olmuştur. Et fiyatları da buna bağlı olarak yükselmiştir. Canlı hayvan ithalatı ile et fiyatları ilk aşamada düşebilir. Ancak uzun vadede hayvancılık sektörünü bitirerek, ülkemizi bu sektörde dışa bağımlı hale getirecektir. Bu sebeple;

 

1.Canlı hayvan ithalatı ile zarara uğrayacaklarını belirten besicilerin mağduriyetini gidermek için Bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

 

2.Yükselen et fiyatlarını düşürmek için Bakanlığınızın canlı hayvan ithalatı dışında yapmayı düşündüğü bir çalışması mevcut mudur?

 

3.Hayvancılık sektöründe et üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve üretimin daha düşük maliyetlerle arttırılması yönünde, Bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.