1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Estetikten Yoksun Yapılıyor
Estetikten Yoksun Yapılıyor

Estetikten Yoksun Yapılıyor

Turizme Kazandırılması Düşünülen Cadde Gelişi Güzel Estetikten Yoksun Yapılıyor

A+A-

Kars Valiliği Kültür Turizm ve Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanlığı’nın yürüttüğü “Ordu Caddesi’nin Turizme Kazandırılması Projesi” kapsamında Ordu Caddesi’nde gelişi-güzel estetikten yoksun yapılan yol, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Kars Turizmine kazandırılması düşünülen Ordu Caddesi üzerinde bulunan çok sayıda tarihi binaların ortasında yapılan yolun parkelerinin bir kısmı ter konulurken, aralara döşenen doğal taş ise gelişi güzel ve amacına uygun döşenmemesi bölgede bulunan esnaf ve vatandaşları rahatsız ediyor.

Yaklaşık 1,5 ay önce yapımına başlanan caddenin kısa sürede bozulacağına dikkat çeken vatandaşlar, Vali Günay Özdemir’den makamının yaklaşık 200 metre altın yapılan yolu kontrol etmesini istediler.

“Ordu Caddesi’nin Turizme Kazandırılması Projesi” kapsamında yapılan yola harcanan paranın boşa gittiğini ifade eden vatandaşlar, “Cadde yaklaşık 1,5 aydır trafiğe kapalı. Burada yol çalışması yapılıyor. Ancak yapılan yol estetikten yoksun, gelişi güzel yapılıyor. Bir çok yerinde eksiklik olan yol değil turizme kazandırılması, bir kışa dayanmaz. Çünkü taşlar ve parke bir birine uymamış, her tarafında boşluk ver. Boşluklar betonla doldurulacakmış. Bu da eksi 35’leri bulun kış aylarında tamamen bozulacak. Yetkililer buraya biran evvel müdahale etmelidir” diyerek tepki gösterdiler.

Vali Makamının hemen yanı başında yapılan Ordu Caddesi’ne harcanan paranın boşa gittiğini ve Vali Günay Özdemir’in biran evvel caddenin yapımını durdurak şartnameye uygun yaptırmasını isteyen vatandaşlar, “Ordu Caddesi gerçekten tarihi bir cadde, ama burada yapılan yol tarihle bağdaşmıyor. Her tarafı çukur, boşluk ve parkeleri ters-düz olarak döşeniyor. Baştan aşağı gelişi güzel yapılan yola dünyanın parası veriliyor. Devletin parasına yazık değil mi? Bu yolun bu şekilde yapılmasına kim izin veriyor. Neden burası kontrol edilmiyor. Yapıldıktan sonra bu yol bozulunca sorumlusu kim olacak. Valilik Konağı yanında yapılan yolu vali kontrol etmiyorsa, bari vali yardımcıları kontrol olsun, bir yol ancak bu kadar kötü yapılır” diyerek yetkilileri uyardılar.

Yaklaşık 683.900,00 TL. İhale bedeli olan ve Kars Valiliği Kültür Turizm ve Alt Yapı Hizmet Birliği Başkanlığı’nın yürüttüğü “Ordu Caddesi’nin Turizme Kazandırılması Projesi” kapsamında yapılan cadde Kars’ta hemen hemen herkesin tepkisine neden oluyor.

Baştan aşağıya gelişi güzel yapılan caddenin, biran evvel durdurularak aslına uygun yapılması isteniyor. Birçok tarihi binanın bulunduğu cadde eğer önlem alınmazsa yapıldıktan sonra kısa süre içerisinde bozulacak.

Ordu Caddesi Kars’a gelen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradıkları yerlerden birisi oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.