1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esnafların istihdam feryadı
Esnafların istihdam feryadı

Esnafların istihdam feryadı

Terziler Esnaflar Odası Başkanı Alican Tazegül, odaya kayıtlı 400 esnaf adına yaptığı açıklamada istihdamın önemine değinerek Lojistik Merkezin bir an önce faaliyete geçilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

Tazegül’ün açıklaması şöyle:

“Kars Terziler Esnaf Odası Başkanlığı olarak yaklaşık 400 kayıtlı esnaf bulunmaktadır. Terzi, ayakkabıcı, mağazacı, berber, kuaför, gelinlikçi, orloncu, pikocu, perdeci, dikiş nakışçı, çiçekçi, tuhafiyeci, saraç vs. meslek dallarında esnaf odasıyız. Esnaflarımız borç batağına saplanmış durundadır. Bankalar bağ-kur, vergiler, fahiş kiralar… esnafların git gide yok olmasına, var olan sermayesinin de eriyip gittiğini görmekteyiz. Artık esnaflarımıza iş olanağı yapabilmeleri için piyasayı canlandıracak istihdam alanları açılması gerekmektedir. Bunun için Kars’ı sevip Kars için canı gönülden çalışacak milletvekillerine ve bürokratlara ihtiyacımız vardır. Örneğin; 25 yıllık esnafım. Ve ilk defa bir valinin esnafı gezerek bayramlaştığını ve sorunlarını dinlediğini gördüm. Bu gibi bürokratlar halk ve esnafla iç içe olunca neler yapabileceklerini düşününce azda olsa sevinebiliyoruz. Ve bu davranışından dolayı Sayın valimiz Günay Özdemir’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

LOJİSTİK MERKEZ BİR AN ÖNCE FAALİYETE GEÇSİN

Milletvekillerine gelince, artık şunu bilmeliler. Şehrimize ivedilikle istihdam alanı açmaları gerekmektedir. Ayrıca yılan hikâyesine dönen lojistik merkezi ve antropollerin kurulması gerekir ki iş alanları açılabilsin. Artık umutla değil icraatla sevinmek istiyoruz. Biz bu memlekette yaşıyorsak ve iş yeri açıyorsak bu memleketi sevdiğimizden kaynaklanıyor. İstihdamın olmadığı bir şehirde esnafında var olmayacağı kanaatindeyiz. Sonrasında ise malum olan şey GÜÇ.

UMUT DEĞİL GERÇEĞİ İSTİYORUZ

Biliyoruz ki seçim öncesi yine aynı hikâyeler anlatılarak insanlar boş vaatlerle umutlandırılacak. Ama daha bir çivi bile çakılmayan lojistik merkezine dair artık bizleri üzmeye, kandırmaya kimsenin hakkı yok. Bu böyle biline.

KARS NİÇİN SERBETS BÖLGE OLMASIN

Sözün özü başta sayın valimiz Günay Özdemir ve seçilecek milletvekillerinden isteğimiz bir an önce lojistik merkezi kurulması ve hatta ilimizin serbest bölge yapılması gerekmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.