1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eski Doğumevi Binası Yıkılacak mı?
Eski Doğumevi Binası Yıkılacak mı?

Eski Doğumevi Binası Yıkılacak mı?

Kars’ta yeni Harakani Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle boyalar eski Doğumevi Hastanesi’nin hali içler acısı. Tamamen terkedilmiş binanın bu hali tamamen tartışılır durumda.

A+A-

Boşalan eski devlet hastanesine gerekli bakımların ve onarımların yapılmasından sonra bir bölümü buraya verilecek bir bölümü de yeni Harakani Devlet Hastanesi’nde kalacak olan Doğumevi’nin geride bırakılan hali hiç de iç açıcı durumda değil.

Son 15 yılda 3. kez yeri değiştirilen Devlet Hastanesi’nin sadece ön ismi değişiyor ve yeni yerlerinde bu isimlerle anılıyor. Fethiye camiinin yanında yıkılan en eski devlet hastanesi uzun yıllar süren yapım işlemlerinin ardından eski devlet hastanesine taşındı. Burada birkaç yıl hizmet veren hastanenin özellikle de acil bölümü yağmurlarda ve kar erimelerinde su taşkınlarına neden oluyordu. Hatta ilk hizmete sokulduğunda ambulanslar bile geçemiyor kirişler kırılarak onarılması sonucu bu geçişler sağlanıyordu. Şimdi ise yeni ismi verilen Harakane Devlet hastanesi yapıldı ve en eski ile eski devlet hastanesi buraya taşındı. Buranın bir bölümüne de Doğumevi hastanesi alındı. Bu hastanenin bir bölümü de eski devlet hastanesine geri taşınacak denildi.

Şimdi ise tamamen boşaltılan doğumevi hastanesi yıkılmadan kırılmaya, dökülmeye başladı. ‘Bu hastane binası yıkılacak mı, onarılacak mı?’yönünde kamuoyu soru sorarken bir yandan da sonucu merakla bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.