1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermeniler Kars’ta Neyin Peşinde
Ermeniler Kars’ta Neyin Peşinde

Ermeniler Kars’ta Neyin Peşinde

Ermenilerin Anı Ören yerinde konser vermelerine bir tepki de ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey’den geldi.

A+A-

Ermenistanlı ödüllü caz piyanisti Tigran Hamasyan, Harutyun Topikyan şefliğindeki Ermenistan Erivan Devlet Oda Korosu eşliğinde Türkiye-Ermenistan sınırındaki tarihi Anı Ören yerinde konser vermelerine bir tepki de ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey’den geldi.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Ermenistan Devleti Diaspora Bakanlığı’nın özellikle yıllardır Kars’da bazı kültürel faaliyetlere ve organizasyonlara el altından destek vererek halk üzerinde psikolojik etkenler yaratıp, Ermenistan sınır kapısının açılmasının ön hazırlıkları yapılmak istendiğini iddia etti.

İhlas Haber Ajansı (İHA)’ya çarpıcı açıklamalarda bulunan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenistan Diaspora Bakanlığı doğu bölgemizde Kars ve Van’ı kendilerine üs bölgesi olarak seçmiş ve bu iki şehrimizde perde arkasında maddi manevi bazı sivil oluşumları örgütleyerek bu iki şehrimizde organizasyonlar yaptırmaktadır. Bu iki şehrimizde yaşayan halkımızın Ermenistan’a karşı geçmişte oluşan ve Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları unutturmak bir psikolojik çalışma yapılmak isteniyor. Çünkü sınır kapıları açılması ve rahatça Doğu Ermenistan hayallerini gerçekleştirmelerinin peşindeler” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli kültür faaliyetlerini Karsta gerçekleştiren Ermenistan sivil toplum kuruluşları (Şarap tanıtımı, ortak konserler ve kültürel etkinlikler) bu tür etkinliklerin toplumda ne gibi tesiri olduğunu test amaçlı bir girişim yapıldığına dikkat çeken Gülbey, “Müslüman halkın kanını döktükleri Kars Kalesi’nde Ermeni turistler Ermenistan devlet bayrağını açtılar. Tek tepki ASİMDER’den geldi, şimdi ise bu şekilde test ediliyor hemde Kars Belediyesi MHP tarafından yönetildiği bir döneme denk getirilmesi de ayrı bir konu, bunların Dışişleri Bakanlığımızdan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kars Valiliği bunlara nasıl izin veriyorlar anlamış değiliz. Konserin Papaz elbisesi ile yapılması hatta kilise içerisinde ayin duasının okunması bu halkı kışkırtmak veya sindirmekten başka bir şey değildir. ASİMDER ve 24 dernek temsilcimiz ile Erivan’da bulunan Gök cami (Göğ Mescid’de) Cuma namaz kılma talebimiz Ermenistan yetkililerince reddedilmişti, peki onlar ellerini kollarını sallayıp gelip istediklerini bizim ülkemizde yaparken, neden bizler atalarımızın sürgün edildiği Revan’a gidemiyoruz. Bu konun Türkiye Cumhuriyeti Dışişlerince düşünülmesi gerektiği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.