1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermeni milletvekilinden açıklama
Ermeni milletvekilinden açıklama

Ermeni milletvekilinden açıklama

Ermenistan'ın iktidar partisi Cumhuriyetçi Parti'den Milletvekili Gagik Melikyan, Kars Valisi Ahmet Kara’nın sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

A+A-

Melikyan, Türkiye İçişleri Bakanlığının, Kars ve Iğdır illerinden sınırın açılması için gerekli süreye ilişkin bilgi talep etmesi, Türkiye hükümetinin Clinton'un mesajını doğru anladığına işaret ediyor, dedi.

 

Vali Ahmet Kara’nın www.gazetekars.com ve çeşitli internet sitelerinde  yayımlanan açıklamasını Gagik Melikyan okudu ve Rus Haber Ajansı’na açıklama yaptı.

 

ERMENİSTAN'IN İKTİDAR PARTİSİ: CLINTON'UN ZİYARETİ

GÜNEY KAFKASYA'NIN İSTİKRARINI ARTIRACAK

 

Rus Haber Ajansı Regnum'un 7 Temmuz 2010 tarihli internet sayfasında, yukarıdaki başlık altında yayımlanan Rusça yazının çevirisi şöyle:

 

Bugün Erivan'da düzenlenen basın toplantısı sırasında açıklamalarda bulunan Ermenistan'ın iktidar partisi Cumhuriyetçi Parti'den milletvekili Gagik Melikyan, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin meşru bir şekilde seçilen yönetimi ile müzakerelere başlamak ve nasihat verici söylemleri kesmek için cesur olmalı" dedi.

 

Bugünlerde bölgede mevcut durumun "patlama potansiyeli" taşımadığını söyleyen Melikyan'a göre, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un ziyareti bölgeyi olumlu etkileyecek: Güney Kafkasya'da istikrar ve barışı arttırır. Milletvekili, "dolayısıyla Karabağ bölgesinde savaşın yeniden başlaması küçük bir ihtimal" dedi.

 

Melikyan'ın belirttiği gibi, İlham Aliyev'in bitmek bilmeyen askerî söylemine rağmen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı müzakere sürecinin devamını ihtimal dışı bırakmıyor. Milletvekili, Azerbaycan'ın Clinton'un ziyaretinden hoşlanmadığını, çünkü açıklamalarının Bakü'nün çıkarları ile örtüşmediğini söyledi.

 

Melikyan'a göre, Clinton'un bölgeye yaptığı ziyaret bazı sonuçlar vermeye başladı bile. Örneğin, ABD Dışişleri Bakanının ziyaretinden sonra Türk yönetimi Ermenistan sınırının açılması meselesine yeniden döndü. Melikyan'ın belirttiği gibi, Türkiye İçişleri Bakanlığının, Kars ve Iğdır illerinden sınırın açılması için gerekli süreye ilişkin bilgi talep etmesi, Türkiye hükümetinin Clinton'un mesajını doğru anladığına işaret ediyor.

 

Melikyan, Clinton'un, Ermeni soykırımının kurbanları için oluşturulan anıt kompleksi ziyaret etmesini önemli olarak değerlendirdi. Milletvekili, bunun Ermeni soykırımının ABD tarafından tanınması sürecini hızlandırabileceğini ve ister Azeri ister Türk lobisi olsun bu süreci engellemelerinin zor olacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.