1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan Yıldırım Aday Adayı Oldu
Erdoğan Yıldırım Aday Adayı Oldu

Erdoğan Yıldırım Aday Adayı Oldu

Erdoğan Yıldırım AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı oldu...

A+A-

Kars’ın tanınmış işadamlarından, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylığı resmi müracaatını yaptı.

AK Parti Kars İl Başkanlığında AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş’a müracaat dosyasını sunan Yıldırım, parti yönetimine ve tüm aday adaylarına girilin bu süreçte AK Parti’nin yeniden Türkiye’nin en güçlü partisi olma yolundaki gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Erdoğan Yıldırım’ın AK Parti sevdalısı olduğunu ve her zaman AK Parti’ye hizmet ettiğini belirten İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, “Erdoğan Yıldırım ismi partimize hiç uzak bir isim değil. Her dönem bizimle olmuş, seçimlerde bizi hiç yalnız bırakmamış, gönüllü, gönlünü bu partiye vermiş ve her zaman kendi şehrinin teşkilatına yardım eden bir arkadaşımız. Kendisi genç, dinamik, başarılı adam sıfatıyla da, siyasetçi sıfatıyla da kendilerinin bu müracaatının hayırlı olmasını diliyorum. Allah tamamına erdirsin. Biz Erdoğan Yıldırım’ın müracaatlarından dolayı çok memnun olduk. Allah başarılarını devam ettirsin.” dedi.

İl Başkanı Yurdakoş’a duygu ve düşünceleri için teşekkür eden Yıldırım, İl Teşkilatının, Yurdakoş başkanlığında önemli çalışmalara imza attığını ve bunu yakinen takip ettiklerini söyledi. Yurdakoş’a, parti yönetimine ve tüm birimlerine teşekkür eden Yıldırım, asl olanın AK Parti’nin hizmetteki aşkını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak olduğunu ifade etti. Bunun da el birliği ile çalışmaktan geçebileceğine dikkat çeken Yıldırım, aday adaylığının Kars’a ve Karslıya hayırlı olması dileklerinde bulundu.

TATLI BİR YARIŞTAYIZ

Yıldırım, “Allah Kars’ımıza, Karslıma hayırlı etsin. Devlette devamlılık esastır hiçbir proje yarım kalmaz, devam eder. Bugün biri gelir yarın başka biri. Tatlı bir yarıştır bu. Ama herkes biraz daha iyi yapacağına inanıyordur. Herkese de teşekkür etmek lazım burada emeği geçen en alttan en üste herkese. Daha önceki milletvekillerine de, daha önceki teşkilatlara da. Ben vefalı bir adamım bunların hepsine de değinirim, değineceğim de bunlar vefa gerektiren işler. Herkes bunu bekliyor. Herkes evinde yatarken, uzanırken siz burada bir görev icra ediyorsunuz. Onun için değer vermek lazım ve Allah rızası için elimizden geleni yapmamız gerekir.” dedi.

ÖNCELİKLE KARS’A, KARSLIYA HİZMET ETMEYİ BİR İBADET OLARAK GÖRDÜK

Cuma günü aday adaylığı başvurusunda bulunmasının çok anlamlı olduğuna da işaret eden Yıldırım, “Çok değerli başkanım, teşkilatımızın değerli yöneticileri, değerli basın mensubu arkadaşlar ve değerli hemşerilerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Cumanız mübarek olsun. Bizim de müracaatımızı Cuma günü yapmamızın özellikle bir esprisi vardı. Cuma mübarek bir gündür. Müslümanların her yerde kutladıkları bir bayramdır. Allah inşallah çıktığımız bu yolda bizi utandırmaz. Şehirde her zaman olmaya çalıştık. Önce kendi adıma daha sonra içinde bulunduğumuz sivil toplum örgütlerinin başında, öncelikle Kars’a, Karslıya hizmet etmeyi bir ibadet olarak gördük. Bunu da yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Bu, insanın doğasında olan bir yapı olduğu için biz elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalıştık.” şeklinde konuştu. 

KARS’IN DİNAMİKLERİ

Kars’ın dinamiklerinin çok fazla olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bunları hayata geçirmek için öncelikle bir stratejik planın olması gerekiyor. Biz olalım olmayalım yüce Rab’bim inşallah nasip eder. Hayırlıysa olsun, ben Kars’ın tarım ve hayvancılık alanında, et ve süt ürünleri, bunun yanında ilaç üretimleri ve turizmini önemsiyorum. Turizm çok önemli, biz bunları çok önemsiyoruz. Bu nedir? İnanç turizmi, kış turizmi, kültür turizmi, tarih turizmi. Bunları derhal hayata geçirmemiz lazım. Şu anda da geçmiş durumda. Otelci arkadaşlarımızla, lokantacı arkadaşlarımızla, kafedeki arkadaşlarımızla tüm esnaflarla, et ve süt ürünleri satan esnaflarımızla konuşuyoruz. Şehirde bir hareketlilik var. Hava ne kadar soğuk olursa olsun sokakta bir kitlenin olması şehirde bir hayatın olduğunu gösterir. Esnafın bir hareketi olduğu, aktifliği olduğu belli bu yeterli mi? Eğer 3 birimse bunu 10 birime çıkarmamız lazım, eğer 20 birimse 50 birime çıkarmamız lazım. Bunun üzerinde çok ciddi ilişkiler düşünüyorum.” diye konuştu.

HARAKANİ DENİNCE ‘KARS’, KARS DENİNCE ‘HARAKANİ’ ÖN PLANA ÇIKACAK

Anradolu’nun manevi Fatihlerinden Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretlerinin Kars için önemine değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bakınız kalkınma ajansımız var bu çok önemli, valiliklerimiz çok önemli, kaymakamlıklarımız ok önemli ama en önemlisi hakikaten Allah Kars’a her şeyi vermiş. Ebu-l Hasan Harakani hazretlerinin burada meftun olması, burada yatması bizim için çok büyük bir avantaj. Bir kere bunu ön plana çıkarmamız lazım. Mevlana dediğinizde Konya, Konya dediğimizde Mevlana öne çıkıyor. İnşallah bizde Harakani dendiğinde Kars, Kars dendiğinde de Harakaniyi ön plana çıkaracağız. Uçak seferlerimizin arttırılması lazım. Hele hele kış turizminde bu çok önemli. İstanbul’dan Kars’a kayak yapmaya gelen bir insanın bir günü gidiyor, bir günü de dönüşte gidiyor. Zaten adam 3 günlük kaymaya geliyor ve bir gün kayıyor. Saat 14.00-15.00’de iniyor otele transferi 17.00’yi buluyor. Hava karardı mı gün bitti, onun için. Gerçekten hem bu destinasyonun ve uçak seferlerinin arttırılması ve zamanlarının ona göre ayarlanması gerekiyor. Bakü, Tiflis, Kars Demiryolu bizim için çok önemli inşallah lojistik merkezimiz de yapılacak.”

BU BİR GÖNÜL İŞİDİR

Yıldırım daha sonra şunları söyledi:

“Tabi ki konuşacak çok şey var ama geçmişinde hakkını vermek gerekiyor. Ben buna inanıyorum. Emeği geçen tüm milletvekillerimize, tüm teşkilat başkanlarımıza, teşkilat mensuplarına ve gerçekten hep gece-gündüz AK Part’inin arkasında olan seçmenine de siz değerli basın mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Bu bir gönül işidir, Kars’ını sevme işidir bakın Şakir beyde birçok işle iştikal etmesine rağmen işadamı kimliği ile burada Kars il başkanlığını yapıyor.”

Yıldırım, sözlerini Ebul Hasan Harakani’nin şu duasıyla tamamladı:

“Her gün akşama kadar halkın beğendiği, memnun kaldığı işleri yapasın. Her gece de sabaha adar hakkın beğendiği ameliyle olasın.” diyor Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri. İnşallah bizde buna mazhar oluruz. Ben de bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılar sunuyorum. Durmak yok yola devam, çünkü 13 yıllık bir iktidar var sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız ve teşkilatlarımız herkes bunun bilincinde. Tüm ülkelerin ortadoğu coğrafyasında herkesin gözü Türkiye’nin üzerinde. Şu hadisi de söylemek istiyorum Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Diyor ki hadisi şerifte: ‘Birlik ve beraberlikte hayır, ayrılıkta azap vardır.’ İnsanlarımızın ve ülkemizin değerini bileceğiz ve ona göre karar vereceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

ERDOĞAN YILDIRIM'IN ÖZGEÇMİŞİ

1969 yılında Kars'ın Selim ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Yıldırım, yüksek öğrenimini A.Ü. İşletme Fakültesinde tamamladı. Aile şirketlerinin çeşitli kademelerinde görev aldı. Ticari işlerinin dışında Sivil Toplum Örgütlerinde ve Meslek Örgütlerinde sosyal sorumluluk anlayışıyla birçok görevler üstlendi. Yıldırım, KARS-ARDAHAN-IĞDIR Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanlığı, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Kalkınma Ajansı Kurul Üyeliği, Ankara Kent Konseyi Üyeliği, Ankara Kent Konseyi Ticaret Komisyonu Üyeliği, Ankara Kent Konseyi İmar Komisyonu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası Gayrimenkul Danışmanları Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de başarıyla yürütüyor. Yurt dışında 20 den fazla ülkede farklı sempozyum ve panellere katılan Yıldırım, halen Ankara'da inşaat, gayrimenkul ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. İngilizce ve Arapça dillerini bilen Erdoğan Yıldırım, evli ve iki çocuk babası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.