1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ERDODER, Kars’ta
ERDODER, Kars’ta

ERDODER, Kars’ta

Doktor Olmadan, Yeni Doğan Çocukların Hayatlarını Kurtaran Beyaz Melekler Kars’ta...

A+A-

Kısa adı (ERDODER) olan Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği’nin Kars Harakani Devlet Hastanesine kazandırdığı yeni doğan yoğun bakım ünitesinin açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Açılışa Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, hastane yöneticileri ve ilgili daire müdürlerinin yanı sıra ERDODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Canan Göztepe, Derneğin 2. Başkanı Neşe Sert,  derneğin üyeleri Berna Ülger, İşadamı Ercan Akın ve Zeynep Kamil Hastanesi Yeni Doğan Çocuk Kliniği Şefi Doç. Dr. Güner Karatekin katılacak.

Açılacak olan merkezle Kars’ta erken doğan çocuklar, Erzurum ve Van’a sevk edilmeyeceği gibi başta Ardahan, Iğdır ve Ağrı olmak üzere çevre illerden erken doğan çocuklar Kars’a sevk edilerek hayata tutunacak.

Prematüre bebeklerin hayata tutunması için çalışmalar yürüten kısa adı (ERDODER) olan Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği, bir gurup gönüllü ile birlikte daha önce Mardin’de kurdukları merkezin ardından aynı merkezi bu kez de Kars’a kurmak için Mart ayından bu yana büyük çaba harcadı.

ERDODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Canan Göztepe, Mimar Okan Erdoğan ile birlikte Mart ayının sonlarında Kars’a gelerek Vali Günay Özdemir ile görüştü ve ardından da Harakani Devlet Hastanesi bünyesinde proje hazırladı. Merkez İstanbul’da olan ve 4 yıl önce kurulan Dernek, prematüre doğan çocukları hayata tutundurmak için ihtiyacı olan illerde yeni doğan yoğun bakım ünitesi kurmak için birkaç gönüllü ile seferber olmaya devam ediyor.

BAŞKAN CANAN GÖZTEPE: “DOKTOR OLMADAN HAYAT KURTARMAYA VESİLE OLMAK MUTLULUKLARIN EN YÜCESİ”

ERDODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Canan Göztepe, bu merkezi birkaç ay gibi kısa bir sürede Kars’a kazandırdıkları için ve doktor olmadan hayat kurtarmanın son derece mutluluk verici bir hizmet olduğunu söyledi.

Bebeklerin bizim geleceğimiz ve istikbalimiz olduğunu da ifade eden emeği geçen her kese teşekkür eden Göztepe: “Bebekler bizim geleceğimiz ve istikbalimizdir. Bu nedenle çocuklarımız sakat veya eksik doğmamalıdır. Yeni doğan üniteleri, bebek ölümlerinin önüne geçilmesi için son derece önemlidir. Bebek ölümlerinin önünde geçmek son derece mutluluk verici bir durumdur. Derneğimize özellikle hanımlar çalışıyor. Dernek çalışanlarımız ve dostlarımız da bugün Kars’ta ve aramızdalar. Bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız. Ayrıca prematüre doğan çocukların ailelerinden gelen yardım taleplerinin hiçbirini geri çevirmeyen derneğimiz, çocukların özel ilaçları, fizik tedavileri, özel kıyafetleri, zihin geliştirici oyuncakları gibi devlet tarafından karşılanmayan ihtiyaçları konusunda ailelere destek olmaya gayret ediyor. Doktor olmadan hayat kurtarmak çok daha güzel bir şeydir. Hayat kurtarmak doktorların meslekleri ama vesile olmakta mutlulukların en büyüyüdür bizim için. Bütün komşu illere de faydalı olacağı için biz Kars’ı seçtik merkez olarak biz özellikle buna çok dikkat ediyoruz. Mardin’de kurduğumuz merkezden bütün çevre iller faydalanabiliyor. Mardin’de de bebekler başka yerlere sevk ediliyordu.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.