1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ''Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet'
Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet

''Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet'

Kars’ta AK Parti İl Teşkilatı Sosyal Politikalar Birim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ''Engelsiz Bir Türkiye İçin Evet'' programı düzenlendi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 24. dönem Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, İlçe Belediye Başkanları, parti üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile engelliler ve yakınları katıldı.

Burada konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, hiçbir engelin aşılamaz olmadığını belirterek, “Yeter ki engel gönüllerde olmasın. Bizler farkındayız ki görme engelli kardeşimiz gönül gözüyle her şeyi görüyor. İşitme engelli kardeşim yüreğinden çıkan işaretlerle bize her şeyi ifade ediyor. Bedensel engelli kardeşim gönlünde, zihninde yok ettiği engel ile hiçbir engel tanımadan nice başarılara imza atıyor. Biz bu bilinçle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve talimatıyla davamızın tohumlarını ekmeye başladığımız ilk yıl bu dava engelli kardeşlerimiz olmadan olmaz dedik. 3 Aralık 2001 yılında engelli koordinasyon merkezimizi kurduk. Engelli vatandaşlarımız için erişilebilir olmayı en önemli ayrıcalık olarak görüyoruz. Engelli koordinasyon merkezimizin ve gönüllülerimizin kapılarını sizler için sonuna kadar açtık. Sizlerin yaşadığı her türlü sıkıntıda yanınızda olmak bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.

“AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana engellilerimize pozitif ayrımcılık ilkesiyle yaklaştık” diyen Çalkın, şöyle devam etti: “Özellikle 2005 yılında çıkardığımız engelliler kanunu bu alanda çığır açmıştır. Bu kanunla, eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar sizleri ilgilendiren pek çok konuda iyileştirme gerçekleştirdik. AK Parti bugüne kadar ne yaptıysa ispatlarıyla, delilleriyle ortada. Onlar konuştu AK parti yaptı. 4 gün önce Çanakkale’de dünyanın en uzun köprüsünün temeli atıldı. Milletine aşık bir lider ve liderine aşık bir millet ile inşallah ülkemiz daha çok ilklere imza atmaya devam edecektir. Şimdi sıra ülkemizin gittiği bu kutlu yolda önünü daha çok açacak bir sistem değişikliğine geldi. Bu değişiklik öyle üç beş aylık konuşmanın bir ürünü değil. Bu değişiklik yılların ürünü, milletine hizmet etmesinden başka amacı olmayan gelmiş geçmiş tüm devlet adamlarının hayali. İşte bu sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Şimdi sıra ayağımıza dolanan parlamenter sistemden kurtulmaya geldi. Bizler istiyoruz ki istikrar sürsün. Milletimizin gerçek iradesi yönetime yansısın. Gençlerimizin önü siyasette daha fazla yer bulsun. Bu yüzden milletvekili sayımızı 600’e çıkaralım istiyoruz, seçilme yaşını 18’e indirelim istiyoruz. Çift başlı değil tek başlı bir yönetim olsun istiyoruz. Yasama yürütme ve yargının kuvvetler ayrılığı ilkesiyle her birey kendi alanında hızlı ve etkili kararlar alabilsin istiyoruz. Vesayet sisteminin tamamen tavsiye edildiği güçlü bir yürütme ve güçlü bir yasama için kararımız evet, tabiî ki evet diyoruz.”

Yaklaşık 9 ay kadar önce dış mihrakların maşası haline gelmiş hain FETÖ’nün kirli ve vesayet odaklarının desteği ile bir darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Çalkın, konuşmasına şöyle sürdürdü: “Hamd olsun milletimiz içindeki vatan aşkı, istiklal ve istikbal sevdası ile tanklara F16’lara karşı geldi mücadele etti. Onları yerle bir etti. Bu mücadele öyle kutlu bir destan yazdı ki 15 Temmuz’un o karanlık gecesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülerek vatanın muhafaza ve müdafaasında destan yazan kahramanların arasında engelli kardeşlerimizde vardı. Vatan ve bayrak sevgisi o gece hiçbir engel tanımadı. Burada bir kez daha vatanın müdafaası için, tüm engelleri bir kenara bırakan kardeşlerimize ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Unutmayalım ki kararımız evet mücadelesi milletimizin bekası için bir Çanakkale’nin, bir 15 Temmuzun yansımasıdır. Bu mücadelelerin milletin iradesiyle kayıtsız şartsız taçlandırılmasıdır. Vatanımız için, milletimiz için, çocuklarımız için, hepinizi 16 Nisanda sandıklara davet ederek kararımızın evet çıkacağına gönülden inanıyorum. Bizim kararımız belli. Engelsiz Türkiye için evet.”

Daha sonra AK Parti 24. dönem Kars Milletvekili Yunus Kılıç konuşma yaparak anayasa değişikliği hakkında bilgiler verdi.

Programın sonunda AK parti İl Başkanı Adem Çalkın, Susuzlu şehit Ömercan Yekebağcı’nın babası Zeki Yekebağcı’ya Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.