1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Engelliyi Engellemek Ayıp'
Engelliyi Engellemek Ayıp

'Engelliyi Engellemek Ayıp'

Kars Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun ; "Engelli olmak ayıp değildir ; ama engelliyi engellemek ayıptır."

A+A-

Kars Özel Ayçare Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan özel program katılımcılardan  ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa katılan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Altun, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizi rehabilitasyon merkezleriyle desteklemekteyiz. Başlangıçta rehabilitasyon merkezlerimiz çok sıkıntı çektiler. Ailelerin evelerini gidiyorlardı engelli öğrencinin eğitimlerini üstlenmek amacıyla ama bir çok ailemiz buna duyarsız kalıyordu. Bazı ailelerimiz rehabilitasyon merkezi yöneticileri gidiyordu. Bu öğrencilerimizi bize getirin, biz bunlara eğitim vereceğiz diyorlardı. Ama inanın çoğu velilerimiz bu öğrencilerimizi göndermek bir tarafa, sanki göndermemek için çırpınıyordu. Unutulmamalıdır ki; hepimiz bir engelli adayıyız. Bugün sağlıklı olan bir insanın yarın engelli olacağını unutmamalıyız. Engelli olmak ayıp değildir ; ama engelliyi engellemek ayıptır. Bu nedenle rehabilitasyon merkezleri açılarak engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması sağlanmıştır” dedi.

Programda sahneye çıkan Doğukan Öztürk, Ozan Yağışlı ve Mertcan Bulut isimli zihinsel engelli çocukların zeybek gösterisi salondakileri büyüledi. Daha sonra engelli öğrencilerin slayt gösterisi, koro dinletisi ve defile şovuyla program sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.