1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engellilerimizi Unutmayalım
Engellilerimizi Unutmayalım

Engellilerimizi Unutmayalım

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, engelli vatandaşların topluma kazandırılması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini söyledi.

A+A-

Başkan Nevzat Bozkuş, yıl da bir kez 10-16 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde çeşitli etkinlikler yapılarak hatırlanan engellileri oysa yılın 365 gününde hatırlanması gerektiğini belirtti. Başkan Bozkuş ; “Her devlet sosyal devlet anlayışı içinde engellilere karşı görevlerini yerine getirmek zorundadır. Biz de ilimizdeki engellilere yardım eli uzatarak onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyor, kent hizmetlerinden asgari düzeyde yararlanabilen kardeşlerimize borcumuzu ödemeye çalışıyoruz ” dedi.


ENGELLİLERE HERKESİMİN YAKIN İLGİ GÖSTERMESİ GEREKİYOR


Sosyal belediyeciliğin bir gereği olan yardımların devam edeceğini belirten Başkan Bozkuş; “Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engellilere ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır” diye konuştu.


ENGELLİLERİN EĞİTİLMESİ GEREKİYOR


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; engelli vatandaşların eğitilmesi gerektiği vurguladı.

 

Başkan Bozkuş şunları söyledi: “Bütün engelli vatandaşlarımızın eğitim hayatından uzaklaşmadan kendi yaşıtlarıyla birlikte eğitimlerine devam edebilmeleri ve gerekli özel eğitim imkanlarına kavuşmaları da büyük önem taşımaktadır. Bu konuda devletimize olduğu kadar, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Bu vesileyle destek ve katkılarıyla engellilerimizin ihtiyaçlarına hizmet eden tüm hayırseverlerimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.