1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engelli Genç Akülü Araba İstiyor
Engelli Genç Akülü Araba İstiyor

Engelli Genç Akülü Araba İstiyor

Kars'ın Akyaka ilçesine bağlı Geçit köyünde oturan 31 yaşındaki bedensel engelli Zeynep Özbek, yardımsever vatandaşlardan akülü araba istiyor.

A+A-

Yıllarca yatağa mahkum olmuş, ancak yüz üstü yatabilen, ayakları tutmayan Zeynep Özbek (31), kendisine yardım eli uzanmasını bekliyor. Özbek ailesinin 6'ncı çocuğu olan Zeynep, 7 yaşına kadar yürüyebilmiş, birdenbire omuzlarında ağrılar başlayan Zeynep, ihmal ve bilgisizliğin kurbanı olarak yatağa mahkum olmuş. 31 yaşında olmasına rağmen hiç gelişmeyen ve 7 yaşındaki bir çocuk kadar olan Zeynep Özbek, dışarıya çıkmak ve gezmek için yardımseverlerden akülü araba istiyor.

Abisi Zafer Özbek'in sırtında taşıdığı Zeynep Özbek, hem yıllarca kendisini sırtında taşıyan abisi daha fazla yük olmamak, hem de akülü arabaya binerek insanların içerisine çıkmak, arkadaşlarıyla birlikte olmak için yetkililerin ve hayırseverlerin desteğini bekliyor. Abisinin kendisini taşıdığına çok üzüldüğünü belirten Zeynep, bir akülü arabası olması durumunda abisine yük olmadan arkadaşlarının yanına gidebileceğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Zeynep Özbek, "Başbakan'ım senden

akülü araba istiyorum. Ben de oynamak, arkadaşlarımın yanına gitmek istiyor" dedi.

Bedensel özürlü Zeynep Özbek, akülü arabaya kavuşacağı günün hayallerini kuruyor. Türkiye'de yaşayan yardımseverlerin kendisine yardım eli uzatacağına inanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.