1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engellere Rağmen Ressam
Engellere Rağmen Ressam

Engellere Rağmen Ressam

Bedensel engelli öğrencinin büyük başarısı...

A+A-

Kars’ta doğuştan engelli Digor Derinöz Köyü İlköğretim öğrencisi Muhammer Alkan, yaptığı yağlı boya resimleri ile görenleri hayrete düşürüyor. Alkan’ın, Kars merkezde açılan sergide bulunan 20 eseri ziyaretçilerden tam not aldı.

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Derinöz köyünde doğuştan sol eli olmayan, sağ elinde ise tek parmağı bulunan 7’nci sınıf öğrencisi Muhammer Alkan (13) yaptığı yağlı boya resimleri ile görenleri hayrete düşürüyor.

 

Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağı Sergi Salonu’nda açılan Derinöz Köyü Resim Sergisi’ne doğuştan engelli Alkan’ın yaptığı resimler damgasını vurdu.

 

Muhammer Alkan ve okulun ana sınıfı öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Muhammer Alkan yaptı.

 

Açılışın ardından sergi gezildi ve en çok da Muhammer Alkan’ın resimleri ilgi çekti. Ziyaretçiler bir Muhammer Alkan’a baktılar birde sergilediği resimlere. Herkes şaşkınlığını gizleyemedi ve Muhammer Alkan’dan resimleri ile çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Uzunca bir süre emek verilen resimler GAMP konağını adeta renkten renge soktu. Göz alıcı ve dikkat çekici resimleriyle davetlileri büyüleyen Muhammer Alkan, ziyaretçilerin ilgisi karşısında çok sevindi.

 

Güzel Sanat Lisesi’nde eğitim almak ve atölye açmak istediğini belirten Muhammer Alkan, ünlü ressamlardan da destek istedi. Serginin hatıra defterine de duygularını dile getiren Engel tanımayan ressam Muhammer Alkan, en çok doğa, meyve ve insan resimleri çizmeyi sevdiğini söyledi.

 

Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş da resimler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade ettiler. Muhammer Alkan’ın büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş gerekli destekleri vereceklerini de sözlerine ekledi.

 

Okulun Resim öğretmeni Füsun Kocaer, öğrencisi Muhammer Alkan’ın resim yapma yeteneği ve azmine hayran olduğunu belirterek, Muhammer Alkan’ın ileride çok ünlü bir ressam olacağına inandığını vurguladı.

 

Sergi iki gün açık kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.