1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'En Büyük Görev Gençlerin'
En Büyük Görev Gençlerin

'En Büyük Görev Gençlerin'

Kars Milli Eğitim Müdürü, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında gençlere önemli mesajlar verdi.

A+A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında konuşan Kars Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, “Milletin idaresinin oluşmasında en büyük görev toplumun dinamiklerini oluşturan siz gençlere düşmektedir.” dedi.

 

Aktaş, “1914 de başlayan 1. Dünya Savaşı 4 yıl sürmüştü. Savaş öncesi Avrupa’nın belli başlı ülkeleri 2 gruba ayrılarak birbirleriyle savaşmıştı. 1. Dünya Savaşında Osmanlı Devletiyle birlikte aynı grupta savaşan devletler yenilince biz de yenilmiş sayıldık. Savaş sonunda imzalanan Mondros Antlaşması hükümleri gereğince yurdumuz işgal kuvvetleri tarafından paylaşıldı, ordularımız dağıtıldı, İstanbul Boğazı düşman gemileriyle doldu.” diye konuştu. 

 

Aktaş, daha sonra şunları söyledi:

 

“Bütün umutların tükenmeye başladığı bu dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti için “Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir.” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmış 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandırılmıştır. Günümüzde de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Milletin idaresinin oluşmasında en büyük görev toplumun dinamiklerini oluşturan siz gençlere düşmektedir. 19 Mayın gününün Gençlik ve Spor Bayramı olarak adlandırılması gençlere olan güvenin neticesidir. Unutmayınız ki her yıl 19 Mayıs’ta Samsun’dan Ankara’ya taşınan bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızın rengini siz evlatlarımızın damarlarındaki asil kandan almaktadır. Siz milletimize istiklal aşkını veren, Nene Hatun’ların, Yalnız Efeler’in, Antepli Şahinler’in , Sütçü İmam’ların, Hasan Tahsin’lerin, Seyid Onbaşı’ların; siz, tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasan’ların, Yavuz’ların, Atatürk’lerin soyundansınız. Atatürk’ü Anama ve Gençlik Spor Bayramı vesilesiyle başta Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.