1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet Müdürü: Allah yardım etti
Emniyet Müdürü: Allah yardım etti

Emniyet Müdürü: Allah yardım etti

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, geçtiğimiz Pazar günü kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın’ın katil zanlısının takip ve yakalanma anını anlattı.

A+A-

Emniyet Müdürü Çakmak, “Kars emniyeti olarak zor bir durumun içinden çıktınız, üstün bir başarıyla bunu tamamladınız. Kars kamuoyunun, Türkiye kamuoyunun takdirini topladınız. Çok merak edilen bir şey var, zanlıya nasıl ulaştınız, nasıl bir yol izlediniz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Bu olay çok vahşi çok kötü bir olay, keşke yaşanmasaydı. Bir baba olarak bir insan olarak keşke bu olayla karşılaşmasaydık, ailesine de başsağlığı diliyorum. Kars’ın, bütün Türkiye’nin başı sağ olsun. Zanlıya nasıl ulaştık noktasına gelirsek öncelikle bir ekip oluşturduk. Elimizde bilindiği üzere çok fazla delil yoktu. Mobesede gösterilen çocukta Mert değildi. Hiçbir şey yokken iğneyle kuyu kazdık. Pazartesi Mert’in cenazesi bulunduktan sonra bir grup oluşturduk. Kriminal için ayrı DNA için ayrı ve gelen ihbarların değerlendirilmesi için ayrı bir grup oluşturduk. Yavaş yavaş delilleri toplamaya başladık. Şunu söyleyebilirim Allah Kars’ın, Türkiye’nin duasını kabul etti.” dedi.

Çakmak ayrıca, “Arkadaşlarımız çok ince bir detay yakaladı ve videoda bir görüntüye rastladı. Bu görüntüden itibaren saniye saniye zanlıyı takip ettik, eylemi nasıl gerçekleştirdiğini tespit ettik ve izlemeye aldık. Bunlar diğer teknik verilerle de birleşince zanlının bu şahıs olduğu kanısına vardık.” şeklinde konuştu.

Çakmak, “İlk hangi gün zanlıyı teşhis ettiniz?” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“İlk Perşembe günü tespit ettik ve Cuma günü takip etmeye başladık. Yanlış bir adım atmamaya dikkat ettik. Yapılan eylemler katili tedirgin ediyordu, çünkü ne evinden ne bürodan çıkmıyordu. Sabırlı takip ederek zanlıyı gördüğümüz anda da yakaladık. Soru: Nerede yakaladınız? Cevap: hem oto galerisinde hem evinde hem de olabileceği yerlerde ekiplerimiz vardı. Katili bölge trafiğinin orada yakaladık. Soru: Günlerdir mobesede gösterilen görüntüleri siz bilerek mi verdiniz? Cevap: Hayır, sizinde bildiğiniz gibi bir mobese kamerasının hard diskini kopyalamak bir gün zaman alır. Bizim yirmi beş mobese kameramız artı diğer kameralar bunları incelemek uzun zaman aldı. Arkadaşlar bunu başardı, buradan da onlara teşekkür ediyorum. Soru: Bu mobese kameralarının dışında ne tür bulgular elde edildi.”

“Ankara’ya neler gönderildi?”  sorusunu da Çakmak, “DNA örnekleri var aynı zamanda teknik verilerle destekledik. Zanlının bize ifade ve bizde var olan delillerle birlikte bunlar adliyeye sunuldu.” şeklinde cevapladı.

Çakmak son olarak “Peki ne söylemiş, nasıl kandırmış Mert’i zanlı?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“Bunu biz sadece zanlının söylediklerinden anlayabiliriz, zanlı ‘karşılaştık’ diyor elimde anahtar vardı, ‘abi bu ne anahtarı’ dedi bende ‘araba anahtarı’ dedim, o da ‘beni evime bırakır mısın?’ şeklinde konuşuyor. Ancak bu doğru mu değil mi bilemeyiz, zanlının söyledikleri bunlar. Mert’in elinde işyerinden çıkarken de bozuk paralar varmış. Çocuk 3.5 lire ile çiğ köfte alacakmış. Yani bunu söylerken ben bile duygulanıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.