1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. EMİTT 2016'da Kars Rüzgarı
EMİTT 2016da Kars Rüzgarı

EMİTT 2016'da Kars Rüzgarı

Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Kars Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün 2016 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) açtığı standı ziyaret etti.

A+A-

Kars, EMİTT Fuarı’nda stant 12, Hol 1220 numarada 108 metrekare alanda yer alarak kapılarını ziyaretçilerine açtı. Ani Antik Şehri’nde yer alan Selçuklu yapıları ve Sarıkamış ilçesi ağırlıklı bir stant ile katılım yapıldı. Standın genel öğeleri olarak Anadolu’nun ilk Türk camisi olan Ebu’l Menuçehr Camii, Surlar ve Sarıkamış’tan oluşan bir tasarımla ziyaretçilerin karşısına çıktı. Stantta bu yıl kış turizmi ile Kars kültürel turizmi bir arada sunuluyor. Kış turizminin yer aldığı alanda kayak pisti üç boyutlu olarak, arka fonda ise kış turizm merkezinden bir görüntü yer alıyor. Stant içerisinde yer alan raketler ise Kars ve ilçelerinden oluşan görsel baskılar yapıldı.

"DÜNYANIN EN GÜZEL KRİSTAL KARI SARIKAMIŞ'DA"

Kars standını ziyaret eden Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, "'Turizm açısında baktığımız Kars Sarıkamış dünyanın en güzel kristal karına ve en uzun pistine sahip turizm kentidir. Buradan kayak sporu yapanları Sarıkamış'a davet ediyoruz. Kars'da organik beslenen dağlarda, ovalarda ve yaylalarda birçok çiçekle beslenen hayvanlardan elde ettiğimiz sütten yaptığımız kaşarı, çeçil peyniri ve diğer ürünlerimizi tanıtacağız ayrıca markalaştırmak için gayret edeceğiz'' dedi.

Yıldız, ''Kafkas arı ırkından elde ettiğimiz ve bin civarında çiçekten toplanan polenden elde edilen Kars balını hak ettiği yerden kurtaracağız. Onun tanıtımıyla uğraşacağız ve markalaştıracağız. Kars'a gelen turistler ilk kalktığında sabah kahvaltısında çeçili, kaşarı, gravyer, lavaşı, ketesi ve pişiden beslendikten sonra Kars'ı dolaşacaklar ve öğlen ise kaz yemeği yiyecekler. Kars Türkiye'nin kaz eti bakımından en önemli yerlerindendir'' şeklinde konuştu.

"KARS, KARDEŞÇE YAŞANILAN ÖRNEK ŞEHİR"

Kars'da birçok zümrenin kardeşçe yaşadığını vurgulayan Yıldız, ''Kars Anadolu'nun serhat şehri. Türkiye'nin hudut ve namus bekçiliğini yapmakta. Anadolu'nun Kafkaslar'a açılan önemli kapısı. Kars, bir sürü zümrenin bir arada yaşadığı ve kavga etmeden Azeri, Terekeme, yerli, Türk'ü, Kürdü, Alevi, Sünnilerin kardeşçe yaşadığı tek şehirdir. Türkiye'ye örnek şehirdir. Kültürüyle, tarihiyle, doğası ve yöredeki ürünleriyle ve önemlisi kardeşçe yaşamanın hukukunu oluşturan şehirdir'' diye konuştu.

EMİTT 2016, 31 Ocak tarihe kadar sürecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.