1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekçiler Açlık Sınırında
Emekçiler Açlık Sınırında

Emekçiler Açlık Sınırında

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Hukuk, Toplu İş Sözleşmeleri Uluslararası Sekreteri Adnan Gölpunar, emekçilerin yüzde 70'inin açlık, yüzde 90'ının ise yoksulluk sınırının altında bir ücretle çalıştığını söyledi.

A+A-

 

Kars Eğitim-Sen Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Adnan Gölpunar, Türkiye'nin çok yönlü bir krizde olduğunu öne sürerek, "2008'de ilk işaretlerini veren ve 2009 ile birlikte ülkeyi tamamen etkisi altına alan küresel ekonomik krizin yanı sıra yıllardır çözülemeyen sorunlar ve siyasetin bu sorunlara çözüm geliştirememesi de yoğun bir siyasal kriz olarak yaşanıyor. Ülkenin sorunları büyük ölçüde 30 yıldır uygulanan politikalardan kaynaklanıyor. Bu politikalar ülkeyi sermaye kesimi için
vergi ve ucuz emek cennetine çevirirken, emekçiler için bir cehenneme dönüştürmüştür. İşsizlik sosyal dokumuza sindirilmiş, kayıt dışı ve güvencesiz çalışma milyonlarca emekçinin realitesi haline gelmiştir. Sözde kayıt altında çalışan milyonlarca emekçi ise açlık sınırının altında utanç ücretiyle çalışmaktadır" diye konuştu.


Emekçilerin işsizliğe, örgütsüzlüğe ve güvencesizliğe mahkum edildiğini ileri süren Gölpunar, "Özelleştirmeler, taşeronlaştırmalar aracılığıyla eşit işe eşit ücret ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Emekçilerin yüzde 70'i açlık sınırının altında, yüzde 90'ı yoksulluk sınırının altında bir ücretle çalışmaktadır. Bizler, bize dayatılan bu tabloyu yırtıp atmakta kararlıyız. İşsizliği, güvencesizliği, yoksulluğu kabul etmeyeceğiz. Emekçilere yönelen her baskıcı, sömürücü tutum karşısında örgütlü gücümüzle duracağız. Emekçilerin ortak mücadelesi şiarıyla daha güçlü örgütleneceğiz. Fiili ve meşru mücadele geleneğimizi daha gür sesli ve etkili eylemlerimizle geliştireceğiz. 1 Mayıs'ta tüm ülkede alanlarda olacağız, İstanbul'da Taksim'de olacağız. 26 Mayıs'ta grev hakkımızı bir kez daha kullanarak işsizliğe, güvencesizliğe ve örgütsüzlüğe boyun eğmeyeceğimizi haykıracağız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler