1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitime Kermesli Destek
Eğitime Kermesli Destek

Eğitime Kermesli Destek

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde SEYDER tarafından eğitime destek amacı ile kermes düzenlendi.

A+A-

Sarıkamış’ta eğitim gören maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla gıda ve giyim kermesi açıldı. 

 

Cumhuriyet caddesinde bulunan SAKADER binasında düzenlenen kermes açılışına Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Abuoğlu, Ahmet Cengiz, Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Başhekim Hasan Abuoğlu ve Ahmet Cengiz’in açılışını yaptığı Kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Özellikle Bayanların büyük ilgi gösterdiği Kermes’te Çeyizlik eşyalar ve yiyecekler sergilendi.

 

SEYDER Başkan Yardımcısı Mücahit İlbayi, SEYDER Yönetim Kurul üyelerinin aldığı karar ile Sarıkamış’ta eğitim gören maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla kıyafet, el örgüleri, yiyecek ve içecek kermesi düzenlediklerini belirtti.

 

İlbayi, “Amacımız ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına açılan bu kermesten elde edilecek geliri fakir öğrencilerin eğitimine katkı olarak geri döndürmektir. Farklı illerden ve Sarıkamışlı esnafların katkılarıyla getirmiş olduğumuz kıyafetler ile Sarıkamışlı ev hanımlarının iki ay önceden hazırlanarak el emeği göz nuru ile hazırlamaya başladıkları ürünler ile yine ev hanımlarının hazırladığı pasta, kek, börek ve içecekleri eğitim gönüllüleri yardımıyla satışa sunduk. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Büyük Atatürk; en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Bizde dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye çalışıyoruz. Kermesimize ilgi gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Kermes 20 gün açık kalacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.