1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim öğretime eksiksiz başladık
Eğitim öğretime eksiksiz başladık

Eğitim öğretime eksiksiz başladık

Kars Milli eğitim Müdürü Gökhan Altun, yeni öğretmen atamalarıyla 2014 -2015 eğitim-öğretim yılına tam kadro eksiksiz başlandığını söyledi.

A+A-

Atama dönemi sonrası açıklama yapan Altun bildirilen ve talep edilen öğretmen boşluğu sayısının eksiksiz olarak giderildiğini, eğitim kalitesinin en üst seviyede devam edeceği yönünde açıklamalarda bulundu. 877 öğretmenin ilimizde göreve başladığını belirten Altun bu sayıyla kapanmayan norm kadro sayısının geriye kalanını da ücretli öğretmen başvurularından tamamlandığını söyledi.

Eğitimde istenilen kaliteye ulaşıldığını, daha da ileri seviyeyi yakalamak çabası ile çalışma ve atamaların gerçekleştirildiğini belirten Altun şunları kaydetti; “ şu ana kadar her yıl olduğu gibi 7 ilçe ve köyleri de dahil olmak üzere 400 ile 500 arası ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacağız. Atamalar belirlenmeden önce ücretli öğretmen başvuruları almaya başladık ancak, atamalar başladıktan sonra asli olarak öğretmenliğe atanan kişiler ücretli öğretmenlik başvurularını geri çektiler. Şu an 300 civarına düşen sayı görevlendirme beklemektedir. Şu an itibari ile bu atamalı iki kısım olarak gerçekleştirdik. 108 ücretli öğretmeni valilik onayıyla değerlendirmeye aldık. Bunu müteakip 45 öğretmen daha görevlendirdik. Yerleri belirlenmediği için bunların görevlendirilmesi de hafta sonuna kadar yapılmış olacak. Bu asli ve ücretli atamalar arasında, doğum, askerlik ve bunlara benzer sebeplerden dolayı izne ayrılanlar olacaktır, izinlerle münhal duruma gelen yerlere de başvurular arasından görevlendirmeler gerçekleşecektir, şu ana kadar kapalı bir okulum olmadığı gibi öğretmen eksikliği bulunan dersliğimiz de söz konusu değildir. “

Ücretli öğretmenlerin boşlukları doldurması durumu eğitim seviyesini etkileyecek mi sorusunu “ Biz ücretli öğretmen görevlendirirken öncelikli olarak Eğitim Fakültesi mezunlarını onun peşinden de Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarını görevlendiriyoruz. Yani öğretmen menşeili olanları tercih ediyoruz. Bu durum zaten eksiği kalite standartlarında gidermiş oluyor. Öceki dönemde olduğu gibi rasgele görevlendirme yapmıyor seçimlerimizde öğretmen menşei olmasına dikat ediyoruz. Geçmişte iki yıllık üniversite mezunlarını görevlendiriyorduk ancak artık öncelikli olarak Eğitim ve Fen Edebiyat bölümü mezunlarını görevlendiriyoruz. Görevlendirme sıralamamıza göre sözel öncelikli görevlendirme yapıyoruz, bunun ardından sayısal ağırlıklı görevlendirmelerle, eğitim kalitesini düşürmeyecek biçimde yerleştirmelerimizi gerçekleştiriyoruz “ şeklinde yanıtladı.

Altun, şu ana kadar Kars’a ataması yapılan 877 öğretmenin tamamının başvurusunu yaptığını ve görevlendirildiklerini söylerken, önceki yıllarda olduğu gibi “ ben Kars’a gitmek istemiyorum “ görüşünün ortadan kalmış olduğunu gözlemlediğini de belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.