1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim-Bir Sen yine yetkiyi aldı
Eğitim-Bir Sen yine yetkiyi aldı

Eğitim-Bir Sen yine yetkiyi aldı

Eğitim-Bir-Sen Kafkas Üniversitesi’nde 2013 yılında eline geçirdiği sendika temsilciliği yetkisini 2015 yılında da açık ara farkla elde ederek tekrar yetkilendirildi.

A+A-

18 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.00’de Üniversite Seneto salonunda yapılan ve Üniversite İşveren Yetkilisi, Üniversite Saymanlık Yetkilisi, Sendkaların Başkan ve yetkililerinin katıldığı toplantıda Eğitim-Bir- Sen 241, Türk Eğitm Sen 157,  Eğitim Sen 58, Eğitim İş Sen 18, Ögesen 7 üye kaydı ile çalışmalarını tamamladıkları tutanak altına alınarak mutabakat zaptı imzalandı.

2015 yılı Ocak ayında Üniversitemizde Eğitim- Bir-Sen Kars 2 adı ile Şube yetkisi alan  Kafkas Üniversitesi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ergün Başkent yaptığı açıklamada, “Kafkas Üniversitesinde Türk Eğitim Sen’den 2013 yılında almış olduğumuz yetkiyi 2015 yılında da açık ara farkla yeniden Üniversitemizde yetkilendirdik. 2015 yılında 241 üye ile Hizmet kolumuzdaki diğer 4 sendikanın toplamından daha fazla üye kaydı ile  çalışmalarımızı özverili bir şekilde sürdürüyoruz. Bizlere bu çalışmalarımızda destek veren tüm Akademik ve İdari üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyor, bundan sonraki çalışmalarımızda da desteklerini bekliyoruz. Toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması için gösterilen çalışma ve çabalar, demokratik ve çoğulcu bir toplum düzeninin kurulabilmesi için birlik ve berberliğmizin önündeki engelleri kaldırmayı ve kalıcı bir barış ortamının tesisini hedefleyen çalışmalara katkıda bulunacağımızı belirtmek istiyoruz.” dedi.

Başkent daha sonra şunları söyledi:

- Dürüstüğün en büyük erdem olduğunu biliyor, Birey hakkının en temel insan hakkı olduğunu savunuyoruz.

- Toplumun kültür alt yapısını oluşturan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak,insanımızın değer yargılarıana saygılı duyuyoruz.

- Sendikal mücadelede her zaman sorumluluk bilinci içinde, yapıcı,uzlaşmacı ve ilkeli davranarak, Sendikal demokrasiyi egemen kılmak için mücadele ediyoruz,

Eğitim-Bir-Sen,temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara ek olarak, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir.

Sınıf zümre,dil,din,ırk ve mezhep ayrımcılığı yapmadan,Toplumun bir kısmını değil tamamını kucaklamak iş kolumuzda çalışanların tamamını sendikamıza üye yapmak için sendikal mücadelemize siz değerli üniversite çalışanları ile devam edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.