1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Dünyanın en güzel pisti Sarıkamış'ta
Dünyanın en güzel pisti Sarıkamışta

Dünyanın en güzel pisti Sarıkamış'ta

Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar motoruna binip, tur attı.

A+A-

Vali Ahmet Kara, Sarıkamış Kaymakamı E.Turan Erimiş, Çam-Kar Otel Müdürü Kamuran Eroğlu ve Samanyolu Televizyonu Maceracı programı prodüksiyon amiri M. Ali Alaz ile birlikte Çam-Kar Oteli'nde yemekte bir araya geldi. 

Daha sonra kayak pistine geçen Vali Kara, kar motoruna binip tur attı. Kayakseverlerin sıkıntılarını dinleyen Vali Ahmet Kara, "Dünyanın en güzel pistlerinin bulunduğu yerdeyiz. Burası Anadolu'nun çatısı, Kafkasya'nın Anadolu'ya açılan kapısıdır. Kars, Sarıkamış, kayak, hepsi birbiriyle özdeşleşmiş beş altı kelime. Burada kayak yapanlar çok şanslı ama gönlümüz arzu ediyor ki biraz daha tesislerimiz fazla olsun, biz de Türkiye'nin her yerinden insanları buraya davet edelim" dedi. 

Kayak mevsiminin uzunluğuna da vurgu yapan Vali Kara, "Kayak mevsimi aralıkta başlıyor mayısa kadar sürüyor. Mayısa kadar burada kar erimiyor, bir de kar kalitesi dünyanın en kaliteli karı. Bir Alp Dağları'nda bir de Sarıkamış'ta mevcut. Yani nemsiz kristalize, dolayısıyla kayak için en uygun kar. Kayak merkezine geliyorum, gelmeye de devam edeceğim." diye konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı E.Turan Ermiş ise Sarıkamış'ın ülkede önemli kayak merkezleri arasında bulunduğunun altını çizerek, "Kayak merkezinin sarıçamlar arasında olması beraberinde artılar getiriyor. Buraya gelenler kuş sesleri içerisinde, karın sesiyle kayak yaparlar. Ayrıca, burada sis olmadığı için kaybolma tehlikesi ve orman sayesinde çığ tehlikesi yok. Diğer taraftan çıplak arazi olmadığı için rüzgârla, lodosla bir anda karlı bir günde pistin kaybolması gibi bir tehlike de bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.