1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARPAT,Recep İvedik 5'e "DUR" dedi
KARPAT,Recep İvedik 5e DUR dedi

KARPAT,Recep İvedik 5'e "DUR" dedi

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Recep İvedik 5 Filmine "DUR" dedi.

A+A-

Türk sınamasının önümüzdeki ay vizyona girecek ve baş rolünde Şahan GÖKBAKARIN (Recep İvedik) oynadığı filmde Türkiye il Arzebaycan arasındaki kardeşliği zedeleyecek sahnenin olmasına KARPAT genel Başkanı Seyfullah Türksoy Tepki göstererek filmdeki söz konusu bölümün kaldırılmasını sağladı.

 KARPAT genel Başkanı Seyfullah Türksoy yaptığı açıklamada "KARPAT olarak Karabağ, Hocalı, Suriye Türkmenleri, Karsta Ebul Hasan Harakani Türbesi önünde yapılan ucube tuvalet rezaleti, PKK terörü, 15 Temmuz Darbe girişimi olmak üzere tavrımızı ortaya koyduğumuz gibi Recep İvedik 5 film, içinde gereken tepkimizi ortaya koyduk". dedi. Sözlerine devam eden TÜRKSOY "bu filmdeki olay basit bir komedi olayı değil bilinç altına subliminal mesajı veriliyor. bilindiği gibi Hocali katliamının yıldönümü 26 şubat bu filmde 17 şubatta gösterime giriyor. Filmde recep ivedik'in dövdüğü ve dalga geçtiği boksör neden Ermeni veya Alman değil de bir Azerbaycan Türkü? Bunu düşünmek lazım." dedi.

Sosyal medya üzerinden 2 milyon kişiye ulaşan KARPAT Genel Başkanı Seyfullah TÜRKSOY aynı zamanda da ilgili kurumlara yazılı olarak  şikayetlerini bildirerek filmden o çirkin bölümü kaldırtmış oldu. 

seyfullah-turksoy-dur-dedi-001.jpg  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.