1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dumansız İşyerlerine Ödül
Dumansız İşyerlerine Ödül

Dumansız İşyerlerine Ödül

Kars Halk Sağlık Müdürlüğü Tarafından, 2015 Yılında Dumansız Hava Sahasına İlişkin Olarak Yapılan Çalışmalar Kapsamında, Kamu ve Özel Kişilere Ait 6 Bin 897 Binada Valilik oluru ile Çeşitli kurum personellerinden oluşturulan ekiplerin denetim yaptığı bild

A+A-

Kars Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada 2015 yılında 6897 işletme yerinde gezildiği ifade edildi.

Açıklamada; 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin ve Zararlarının Önlenmesi Kanun uygulamasında 26 işletmeye ve 37 kişiye cezai yaptırım karar tutanağı uygulandığı bildirildi. Sigara denetimleri, 7/24 çalışma esasına göre Merkez ve ilçelerde devam etmektedir.4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin ve Zararlarının Önlenmesi Kanun uygulamasında vatandaşlarımızın kanuna riayet etmeleri ve kapalı alanda sigara içiren işletmelerin Alo 155 Polis İmdat, Alo 171 Sigara Bırakma Hattı, Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi(SABİM) ve Alo 156 Jandarma telefonlarına ihbarda bulunmaları gerekmektedir.31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında, Kars Halk Sağlık Müdürlüğü’nce Kars Valiliği önünde 7 Gün süre ile sigara içenlere karbonmonoksit ölçümü yapılmış, sigaranın zararları hakkında bilgi verilmiştir. Sigarayı bırakmak isteyen kişiler Kars  Harakani Devlet Hastanesin de faaliyet gösteren Sigara Bırakma Polikliniğine yönlendirilmiştir.Sigarayı bırakan kamu personellerine ödül verilmiştir. Sigaranın zararları hakkında Bilboard çalışması yapılmıştır. İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından, Dumansız Hava Sahası Uygulama Rehberi doğrultusunda kapalı alanda sigara içirtmeyen, aynı zamanda hem işvereni hem de çalışanlarının tamamının tütün kullanmayanlardan oluşan işyeri ve işletmelere   Dumansız İşyeri Ünvanı verilecektir.Bu kriterlere uygun işletmelerin Kars Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne baş vurmaları durumunda değerlendirmeye alınacaklardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.