1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSP Adayı Gazanfer Şeyhan Kars'ta
DSP Adayı Gazanfer Şeyhan Karsta

DSP Adayı Gazanfer Şeyhan Kars'ta

DSP Kars Milletvekili adayı Gazanfer Şeyhan...

A+A-

Demokratik sol Parti (DSP) Kars 1. sıra milletvekili adayı Gazanfer Şeyhan, basın mensuplarını ziyaret ederek destek istedi.

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Kurucusu Bedir Altunok’u ziyaret eden Şeyhan ziyarette şu ifadeleri kullandı:

01.01.1963 yılında Kars’ın Susuz ilçesinin Uzun Zayım (Yolboyu) köyünde doğdum. Babamın öğretmen oluşu nedeniyle Karsta ve Susuz da ve en don Porsuklu köyünde orta bire kadar okuduktan sonra Kocaeli İzmit’e taşındık. Kocaeli’nde serbest muhasebeci mali müşavir işiyle iştikal etmekteyim. 25 dönem millet vekil adaylığı gündeme geldiğinde sn. genel başkanım masum Tüker’den Kocaeli’nden değil çocukluğumun geçtiği şehirden aday gösterilmesini rica ettim ve Kartsan aday oldum. Doğduğum şehre hizmet edeceğimden dolayı da mutluyum ve heyecanlıyım.  Mevcut hükümet karma ekonomik politikalarını terk ederek neo liberal ekonomik politikalarla italata dayalı büyüme anlayışını benimseyerek 13 yıllık süreci içerisinde T.C cumhuriyetinin bugüne kadar olan kazanımlarını tamamını özelleştirme adı altında yok pahasına satıldı. Ülkemiz bu özelleştirmeyle ciddi zararlar görmüştür. Kısacası mevcut hükümetin şaibelerle dolu bir geçmişi vardır. 2002 yılı verileri iç ve dış borç 213 milyar dolarken şu anda devletin kendi açıklamasıdır 565 milyar dolara çıkarmışlardır. Maalesef 2000 istatistikleri nüfusun %1 milli gelir hasılasının %34 alırken o yüzde bir şu anda %54’e çıkmıştır. Gelir dağılımında da ciddi uçurumlar olmuştur. Ülke nüfusunun %70’i açlık sınırı altında yaşamakta, mutsuz ve gelecek kaygısıyla yaşayan bir toplum durumuna düşmüş bulunmaktayız maalesef. Dış politikalarımızı sıfır sorunla devraldılar. Gelinen noktada bir tane komşumuza ilişkimiz kalmadığı gibi ihracatımızda sıfıra inmiştir.

1980 sonrası Karsımız tercihini hep sağ zihniyetten taraf yapmıştır. Bu geçen süreye baktığımızda ekonomisi kazanımları daha kötüye gitmiştir. Daha fazla göç vermiş göçle beraber sermeye göçüde yaşanmıştır. İstihdam yaratan kurumlar ve özelleştirilmiş ya da kapatılmıştır. Her bölgede olduğu gibi birilerine rant sağlamıştır. Geçmişte seçilen milletvekilleri bölgemizin sorunlarını ifade edemedikleri gibi adeta memur zihniyetiyle hareket ederek bölgemize bir katkı sağlamışlardır.

Buradan seçmenlerime sesleniyorum denenmişleri değil idealist olanlara vizyon sahibi olanlara oy verin ki bölgemizi daha iyi temsi etsinler. Kars’ımızın, ilimizin geleceği için, çocuklarının geleceği için bu kötü gidişe dur denmelidir. Kars bölgeleri için yapılabilecek proje ve önerilerimiz sizlerinde bildiği gibi Kars’ımızın 6 sınır kapısı var Türk gözü, Aktaş sınır kapısı, doğu kapı Alican kapısı, Dilucu sınır kapısı Boralan sınır kapısı. Çağdaş vizyon sahibi ülke insanının geleceğini düşünen bir hükümet gümrük lojistik merkezi organize sanayi serbest bölge, Ardahan, Iğdır, çevre illerde bu işi hacminden faydalanılabilir aktif bir dış siyasetle tüm sınır kapıları ticarete açılabilir. Türkiye’nin bütçesi kadar bir iş hacmi oluşturulabilir. İlimiz bünyesinde kooperatifçiliğe önem verilerek organik organize sanayi kurulabilir. Et balık kurumu konbinesi yeniden kurularak ve patent alınarak organik kavurma, sucuk, peynir, gravyer, kaşarı batı bölgelerine marketlerde, hiper marketlerde satışa sunulabilir. Süt fabrikası kurularak iç piyasaya satışa sunulabilir. Köylerimize tarımda hayvancılık ve süt inekleri, koyun, keçi artımda kullanacağımız tohum. Ülkemizde yeterince ziraat mühendisi ve veteriner hekim mevcuttur. Tohum ve hayvan alımlarıyla ilgili 5 yıllık kredi açılabilir. İlk bir yıl geriye ödemeksizin eşit taksitlerle geriye dönüşü sağlanabilir. Bu uygulamaları hayata geçirmek için kooperatifleşme önem verilebilir. Bu düşüncelerimizi hayata geçirdiğimizde insanımızın alım gücü ve geliri yükseldiğinde verilen göç sermayesiyle birlikte geriye dönüşümü sağlanabilir. 1991, 1995, ve 1999 dönemlerinde hükümet olmuş deneyimli Demokratik Sol Parti kadroları hazırdır. Etnik siyasetin doğru olmadığını düşünüyorum. Sorunlarımızı bir aradayken çözebiliriz. Sistemin amacı zaten böl, parçala, yönet anlayışıyla hareket etmektir. Demokratik Sol Parti iktidarında asgari ücret en az 2.000 TL emekli maaşı 2.600 TL olacağını söylüyoruz. Kaynağına da şudur diyoruz taban verildiğinde bu ücret toplumun alım gücünü arttıracaktır. Bu alış veriş el değiştirdiğinde devlet olarak katma değer vergi olarak geri alınacaktır.

Siz değerli basınımızın aracılığıyla diyorum ki tüm devrim demokratlardan, samimi Müslümanlardan etnik yapılardan oy istiyorum. oy verin ki üzerimizde hakkınız olsun. merhum kuramcımız halkçı Ecevit’in ne ezen ne de ezilen olduğu bir düzen kuralım. Oy verin ki çağdaş, laik hukukun üstünlüğü olan bir anayasayı tekrar işlevsel hale getirelim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.