1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, Kağızman ve Selim’de çalışmaları inceledi
DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, Kağızman ve Selim’de çalışmaları inceledi

DSİ 24. Bölge Müdürü Dündar, Kağızman ve Selim’de çalışmaları inceledi

Kars DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Kars Barajı, su arıtma tesisi, Kağızman ve Selim ilçelerinde yürütülen proje çalışmalarını yerinde inceledi.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

Dündar, Kars’ın 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını ve 52.370 dekar arazinin sulanması amacıyla yapılmış olan Kars Barajında, yılda 10,32 milyon metreküp içme suyunun arıtılacağı Kars İçme suyu Arıtma Tesisi ile Selim İlçe Merkezi Taşkın Koruma işinde incelemede bulunarak tesislerin durumu hakkında bilgi aldı.

Kağızman ilçesinde incelemelerine devam eden Dündar, Kars Aras Nehri ve Yan Dereleri 1. grup işi kapsamında devam eden Kağızman Bulanık ve Altıngedik köylerindeki çalışmalar ile Akdam ve Kağızman İlçe Merkezi Dereler Mahallesindeki taşkın riski taşıyan derelerde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla hasbihal ederek taleplerini ve yapacakları işleri istişare etti.

Dündar, Kağızman ilçesinin 2050 yılına kadar ihtiyacı olan yıllık 2,840 milyon metreküp içme suyunun temini, 30.790 dekar tarımsal arazinin modern borulu basınçlı sulama şebekesi ile sulanması ve yılda 11,32 milyon Kwh elektrik enerji üretmek amacıyla inşaatı devam eden Kağızman Barajı yerinde ve göl alanında kalan Ortaköy yeni yerleşim alanında incelemelerde bulundu. Kağızman barajının 2019 yılında tamamlanması için gerekli planlama yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.