1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğu’da öğretmen olmak
Doğu’da öğretmen olmak

Doğu’da öğretmen olmak

Kars’ın merkeze bağlı Yalınkaya köyü ilkokulunda görev yapan Burdurlu öğretmen Gülhan Durukan, öğrencilerinden önce okula gidiyor, görevlilere de yardım olsun diye odun kırıp soba yakıyor sonra da öğrencilerini bekliyor.

A+A-

Öğrenciler ise sımsıcak sınıflarında derslerine başlıyor.

Yalınkaya köyü merkeze 14 kilometre uzaklıkta. Gülhan öğretmen ise Yalınkaya İlkokulu’nda okulda 2 yıldır görev yapıyor. Kars’ta ikamet eden Gülhan öğretmen her gün servisle köye gidip geliyor. Sabah erken saatte kalan Gülhan öğretmen öğrencilerden okula gidiyor. İlk olarak kömürlüğe gidip görevlilere yardım ederek kovaya odun kömür doldurup sınıfa taşıyor. Öğrenciler geldiğinde sımsıcak bir sınıfla karşılaşması için sobayı yakıyor ve beklemeye başlıyor. Öğrencilerde soğuk havada geldikleri sınıflarında sıcacık bir ortamla karşılaşıyorlar.

Bugün de 24 Kasım Öğretmen Gönü münasebetiyle öğrenciler ellerindeki kırmızı karanfiller ve “Öğretmenim” marşı eşliğinde okulun yolunu tuttular. Okula geldiklerinde de kendilerini bekleyen Gülhan öğretmene karanfilleri verip öğretmenler günü kutladılar. Ardından da yanan soba etrafında toplanıp ısındılar ve montlarını çıkarıp sıralarına oturdular.

Öğrencilerine bu anlamlı günde gösterdikleri sevgi için teşekkür eden Gülhan öğretmen ise ilk dersini hayat bilgisine ayırdı ve hem öğretmenler günün önemini anlattı hem de başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlik mesleğine verdiği önemi aktardı.

Doğu’nun ağır kış koşullarında öğretmenlik yapıyor olmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Gülhan Durukan, “Bu tür ortamlarda öğretmenlik yapınca ‘işte asıl öğretmenlik’ bu diye söyleniyorum. Mesleği sevmek çok önemli. Mesleği sevdiğinizde her türlü ortamda görev yapabiliyorsunuz. Ben bu bölgede öğretmenlik yaptığım için mutluyum. Sabahları gelip öğrencilerimin tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyorum. Onların mutlu olduğu görmek beni de mutlu ediyor ve onlar ısınınca ben daha çok ısınıyorum. Okulumuzda görevli müstahdeme de zaman zaman yardım ediyorum ve öğrencilerimin ısınmasında emeğim olsun istiyorum.” dedi.

Gülhan Öğretmen ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de okullarına gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Öğrencilerde Gülhan öğretmene, “Seni çok seviyoruz. Bizi eğitiyorsunuz ve bize her zaman güzel şeyler öğretiyorsunuz. İyi ki varsınız. Öğretmenler gününüzü kutluyoruz.” Şeklinde duygularını dile getirdiler.

77 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 1 müdür, 5 öğretmen görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.