1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğruluk ve Dürüstlük Konferansı
Doğruluk ve Dürüstlük Konferansı

Doğruluk ve Dürüstlük Konferansı

Kars Rehber Kalemler Eğitim Araştırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, tarafından yürütülen İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında her ay icra edilen değerler eğitimi konferansı bu ay Doğruluk ve Dürüstlük konuları ile yine dopdolu bir şekilde icra edildi.

A+A-

Gençlik Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce desteklenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen ‘İstiklal İçin Değer’ projesi kapsamında bugün Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda ‘Doğruluk ve Dürüstlük Konferansı’ gerçekleştirildi..

Kars’ta ortaokul ve ortaöğretim kurumlarından yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı konferans 14.00 de İstiklal Marşının okunması ile başlayıp, Başbakanlık TOKİ İmamı İbrahim Karadeniz Hocanın Kuran tilavetiyle devam etti. Milli Eğitim Müdür Şube Müdürü Doğruluk ve Dürüstlük üzerine yaptığı konuşmasında İnsanın varlığının asıl gayesi ve yapılan değerler eğitiminin önemine dikkat çekti.

Programda daha sonra, Kafkas Haber Ajansı yazarı ve dernek yönetim kurulu üyesi Muammer Kakça tarafından, Doğruluk ve Dürüstlük üzerine bir konuşma yaptı. Hayrat Vakfı Kars İl Koordinatörü Eğitimci Yazar Hüsün Çelik de katılımcılara doğruluk ve dürüstlüğün önemi ve gereği kıymeti ve güzellikleri üzerine gerçekleştirdiği sunumun ardından, her ay olduğu gibi İstikbal İçin Değer Projesi kapsamında okullarda yapılan değerler eğitimi konulu kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Yarışma birincisi Alpaslan Lisesi Öğrencisi Zelal Altunterim, yarışma ikincisi Hasan Harakani Anadolu Öğrencisi Ayşenur Umurbek ve yarışma üçüncüsü olan Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Zehra Ortak ödüllerini yetkiliklerin eliyle aldılar.

Yarışmada dereceye giren okullardan gelen öğretmen ve öğrencilere katılım verildikten sonra toplu ödül töreni fotoğrafı çekildi. Ayrıca program sonunda çıkışta öğrencilere çeşitli gıda ikramında bulunuldu.

Doğruluk ve Dürüstlük programının sunumunu icra eden Şener Soylu program ve yarışma koordinatörü Muammer Kakça’ya, Müjdat Çiftçi’ye, teknik masa görevlisi Muammer Ölmez’e ve Hayrat Vakfı Hayrat Ensar Yurdu gönüllü çalışanlarına teşekkür ederek, bir sonraki programda buluşma temennileriyle programı bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.