1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Doğan Vergül Milletvekili Aday Adayı
Doğan Vergül Milletvekili Aday Adayı

Doğan Vergül Milletvekili Aday Adayı

Doğan Vergül AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı oldu...

A+A-

Kars’ın tanınmış simalarından Kars Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Doğan Vergül, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Aday adaylığı resmi başvurusunu AK Parti İl Başkanlığında yapan Vergül, amacının Kars halkına, Kars’a en güzel şekilde hizmet yapmak olduğunu söyledi. İstihdam, ekonomik, turizm ve diğer alanlarda kentin ülke genelinde layık olduğu yere getirilmesi ve kentte yaşayan hemşehrilerinin yaşam standartlarının layık oldukları seviyeye getirilmesi için çalışacaklarını ifade eden Vergül, sosyal ve kültürel alanlara da ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti. “Kars’ın eksiklerini inşallah Karslılar ile beraber en iyi seviyeye getireceğiz” diyen Vergül, Kars’ı layık olduğu seviyeye getirmek en önemli amaçlarından olduğunu bunu da AK Parti ile birlikte başaracaklarını söyledi. Vergül, “İnşallah daha güzel şeyler olacak. İnşallah bizler yani yeni seçilecek olan arkadaşlar daha güzel şeyler yapacağız. Amaç Kars olsun, Kars halkı olsun başka bir amacımız yok. Eğer bizler de seçilir halkın teveccühünü alırsak elimizden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışacağız.” dedi.

Vergül, “Saygı değer Kars halkı, değerli hemşehrilerim; hepinizi en içten saygı, sevgi ve hürmet dileklerimle selamlıyorum. 7 Haziran milletvekilliği genel seçimlerinde ilimizde AK Parti aday adayı oldum. 1967 Kars doğumluyum, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Kars’ta tamamladım. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mevzun oldum. Üniversite öğrenimi süresi dışında ilimizde aktif olarak ticaret yapmaktayım. Kars Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesiyim, evli ve iki çocuk babasıyım.” diyerek kendini tanıttı.

Vergül daha sonra şunları söyledi:

“Bilindiği üzere ilimiz; dünyanın kadim yerleşim yerlerinden ve aynı zamanda sayılı uygarlıklarının, iktisadi ve sosyal buluşma noktasıdır. Yıllara sari olarak yaşayanlarının mutlu ve en önemlisi umutlu olabilmelerinin gerek ve yeter koşullarını bu doğrultuda beklentilerini olgunlaştırabilme, evrensel ölçütlerinin iktisadi olarak güçlü, yaşayanların doğdukları yerde doyabilme gerekliliğini bildiğim için aday oldum.

Kıymetli hemşehrilerim; gelişen ve büyüyen ülkemizde, gelişen ve büyüyen bir Kars arzusundayız. İlimiz, yakın gelecekte önemli bir kavşak ve ticari buluşma noktası olacaktır. Etkin bir sınır kenti olabilmenin bütün ekonomik ve sosyal parametrelerini oluşturmak için aday oldum.

Kafkas Üniversitemiz; Kars’ın Kafkasya’daki bir iddiasıdır. Üniversitemizi, tüm Kafkasya’ya açabilmek, ilimizi önemli bir üniversite kenti olarak dizayn etmek için milletvekilliğine aday oldum.

Hidrolojik ve rüzgar potansiyeli, enerji yatırımları için değerli olan ilimizi, alternatif ve yenilenebilir enerji yatırımlarının merkezi yapabilme için milletvekilliğine aday oldum.

Ciddi bir ekonomik tutar, yem, içme suyu, un ve benzeri ihtiyaçlarımız için civar illere transfer olmaktadır. Sulu tarıma olanaklı şehrimizde önemli yem bitkilerini üretip işleyebilme adına milletvekilliğine aday oldum.

Çetin kış koşullarına sahip ilimizde, yaşayanlarımızın ve çalışan tüm kamu ve özel sektör erbaplarının bu olumsuz iklim koşullarından kaynaklanan giderlerin azaltılması adına, yerel vergi istisnaları ve enerji (elektrik, akaryakıt, doğalgaz), sübvansiyonlarının getirilmesi gerekliliği için milletvekilliğine aday oldum.

İşsizliğin çözümü için gençlerimizin doğdukları yerde doyabilmelerini sağlamak için kamu ve özel sektör yatırımlarını hızla hayata geçirebilme zorunluluğunu bildiğim için ve bunu gerçekleştirebilme adına milletvekilliğine aday oldum.

Genel politikaların yanı sıra önemli derecede kentsel sorunlarımızın bulunduğu ilimizi,yerel sorunlarından arınmış yol,su,altyapı nitelikli şehirleşme adına bütün sorunlarını giderebilmesi için milletvekilliğine aday oldum.

Önemli bir turizm destinasyonu olan,tarihi,turistik ve inanç alanlarımıza daha çok yatırımla Sarıkamış ilçemizin turizm ve tarihi potansiyelini en üst seviyeye çıkararak, Kağızman ilçemizin yer altı zenginliklerini(hematit,altın,bakır,kömür,mermer,perlit) ilçe ekonomisine kazandırmak bu yöndeki kamu ve özel sektör yatırımlarını harekete geçirebilmenin gerekliliği için milletvekilliğine aday oldum.

Ticari uğraşı alanı alanım olduğu için ilimizdeki havalimanımızın önemini bilmekte ve daha indirimli seferler yapabilmesi yönünde gayret sarf etmek için Sarıkamış ilçemizin turizm potansiyeline, kış turizminin gereksinimine yönelik uyumlu uçuş saatleri ayarlayabilme adına milletvekilliğine aday oldum.

İlimizin doğa turizm potansiyelini bilmekteyim.Önemli yaban hayatı alanlarının korunabilmesi ve tesis eksikliğinin giderilebilmesi için sivil toplum kuruluşlarının değerli bilim insanları ile orman ve üreme alanlarının geliştirilebilmesi ve korunabilmesi adına gerçekleştirilmesi gereken yatırımların  ilimize kazandırılabilmesi için milletvekilliğine aday oldum.

Sağlık kuruluşlarımızın birer bölge hastaneleri olabilmeleri yönünde tüm teknik olanaklarını en üst seviyelere çıkarabilmek adına milletvekilliğine aday oldum. Karayollarımızın ve diğer yatırımcı kuruluşların bölge müdürlüklerini daha da güçlendirmek Kars, Digor,Iğdır,Kağızman ve diğer tüm yolların bitümlü sathi kaplama(BSK) ve bölünmüş yol olabilmeleri yönünde devlet su işlerimizin göletsiz içilebilir evsafta suyu olmayan hiçbir nokta bırakılmaması adına kurumlarımızın ödeneklerinin artırılmasını sağlamak ve olanaklarının,makinaparklarının geliştirilebilmesi adına milletvekilliğine aday oldum.

Gerçekleştireceğimiz etkin çalışma ile il ve ilçe sorunlarımız için sorun masaları oluşturacak buradaki sorunların bütçe karşılıklarını sağlayacağız. Her ilçenin bağlı köylerine ilişkin köy masaları ile köylerimizin evrensel hizmet ölçüleri ile buluşmalarını sağlayacağız. Gelişen ve büyüyen Türkiye de gelişen ve büyüyen Karsın inşasını gerçekleştirmek için milletvekilliğine aday oldum.

Ticaret ve spor alanlarını inşa etmiş illerin gönenç ve mutlu insanlar yetiştirdiği bilimsel bir saptamadır.İlimizde ilçelerimizde halkımızın ücretsiz yararlanabileceği spor alanları inşa edebilmek için milletvekilliğine aday oldum.

Saygı değer hemşehrilerim aziz Kars halkı hizmet başlıklarını sunduğum çalışmalar yapımı olanaksız işler değildir. Dayanışma kültürü içinde yaşamaktan övünç duyduğumuz ilimizi,bölgesinin en huzurlu ve güçlü bir endüstri ve ticaret merkezi yapabilmek adına desteklerinizi bekliyorum.

Buna olan samimi inancımla hepinizi en kalbi duygularımla selamlar,hürmetlerimi arz ederim. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.