1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dışişleri Bakanları Kars’ta
Dışişleri Bakanları Kars’ta

Dışişleri Bakanları Kars’ta

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan dışişleri bakanları, “Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı”na katılmak üzere Kars’a geldi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruchashvili, Kars Havaalanı’nda Kars Valisi Günay Özdemir ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından karşılandı. Bakanlar, daha sonra toplantının yapılacağı DSİ Sosyal Tesisleri’ne geçti.

Toplantı kapsamında 8 Haziran 2012'de Trabzon, 28 Mart 2013'te Batum ve 19 Şubat 2014'te Gence toplantılarında alınan kararlar gözden geçirilecek. Toplantıda, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve TANAP gibi küresel çapta öneme sahip bölgesel enerji ve ulaştırma projelerine verilen öneme değinilecek.

AZERBAYCAN-GÜRCİSTAN-TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLARI ÜÇLÜ TOPLANTISI

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU:

“LONDRA’DAN PEKİN’E KESİNTİSİZ BAĞLANTI SAĞLAYACAK İPEK YOLU BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU PROJESİNİ MUTABAKATA BAĞLADIK”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı’nda küresel çapta üne sahip bölgesel enerji ve ulaştırma projelerine verdikleri önemi bir daha teyit ettiklerini belirterek, “Bu çerçevede Londra’dan Pekin’e kesintisiz bağlantı sağlayacak İpek Yolu Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesini mutabakata bağladık” dedi.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan dışişleri bakanları, "Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı"na katılmak üzere Kars'a geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Tamar Beruchashvili, Kars Havaalanı'nda Kars Valisi Günay Özdemir ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından karşılandı. Bakanlar, daha sonra toplantının yapılacağı DSİ Sosyal Tesisleri'ne geçti. Burada yapılan toplantının ardından üç ülkenin bakanı ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Gerek Azerbaycan ile gerek Gürcistan’la çok boyutlu derin ve özel ilişkilere sahibiz. Azerbaycan ve Gürcistan arasında da aynı şekilde yakın bağlar bulunmaktadır. Bu istişare toplantısında bölgesel konuları, sürdürülebilir barış konularını görüştük. Güven ve sağlam bir zemin oluşturmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz 8 Haziran 2012'de Trabzon, 28 Mart 2013'te Batum ve 19 Şubat 2014'te Gence toplantılarında alınan kararları gözden geçirdik. Toplantımızda Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum, Bakü-Tiflis-Kars ve TANAP gibi küresel çapta üne sahip bölgesel enerji ve ulaştırma projelerine verdiğimiz önemi bir daha teyit ettik. Bu çerçevede Londra’dan Pekin’e kesintisiz bağlantı sağlayacak İpek Yolu Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesini mutabakata bağladık” dedi.

Toplantı gazetecilerin soru ve cevap kısmıyla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.