1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dini Lidere Ziyaret
Dini Lidere Ziyaret

Dini Lidere Ziyaret

Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna atanan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi ve Kars Caferilerinin Dini Lideri Seyyid Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti.

A+A-

Başkonsolos Sultanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Seyyid Ahmet Erdem, “6 yıldan beri şehrimizde görev yaptığınız süre içerisinde “iki devlet bir millet” şiarına büyük katkı sağladınız. Türkiye ve Azerbaycan ülkeleri arasında köprü oldunuz. Sizin şehrimizden ayrılmanızdan dolayı gönlümüz buruktur ancak yinede İstanbul gibi bir yerde görev yapacak olmanız bizleri sevindirmiştir. Eminim ki İstanbul’da da kardeşlik bağlarını geliştirerek sürdüreceksiniz.” dedi.

 

Karabağ konusuna da değinen Erdem, “Karabağ bir İslam ve Türk bölgesidir. Karabağ İslam’ın bağrına dönünceye kadar bizler rahat edemeyiz. İnşallah bir gün gelecek ki Karabağ Ermeni zulmünden ve işgalinden kurtulacaktır.” diye konuştu.

 

Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu da, “Azerbaycan ve Türkiye iki Devlet Bir Millettir. Azerbaycan Türkiye’ye ve özellikle Kars’a verdiği önemi burada Konsolosluk açarak gösterdi. Ben Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun kurucu Başkonsolosu olarak burada görev yaptığım süre içerisinde kardeşliğimizi geliştirmeye gayret gösterdim. Birileri o zaman Doğu Kapısının açılması için imza topladılar. Bu bizde ve Azerbaycan da büyük rahatsızlıklar yarattı. Ama değerli Karslı hemşerilerimizin daha sonra gösterdikleri ilgi bizleri memnun etti.” şeklinde konuştu. 

 

Kars’tan ayrılıyor olmasına üzüldüğünü de dile getiren Sultanoğlu, “Yinede Türkiye’de görev yapacağımdan dolayı mutluyum. Kars’ı unutmam mümkün değildir. Benden sonra gelecek Başkonsolos’ta en az benim kadar Kars’ı seven bir arkadaşımızdır”dedi.

 

Ziyaretin ardından, Erdem Başkonsolos Sultanoğlu’na yeni görev yerinde başarılar dileyerek uğurladı.

 

Başkonsolos Sultanoğlu da dışarıda bekleyen cemaatle tek tek görüşerek vedalaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.