1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor’un Çocukları İstanbul ile Buluştu
Digor’un Çocukları İstanbul ile Buluştu

Digor’un Çocukları İstanbul ile Buluştu

Dezavantajlı bölgelerdeki 7-13 yaş arasındaki çocukların kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen SosyalBen derneği bu sene 5 farklı şehirden öğrencileri İstanbul’da ağırladı.

A+A-

(Kars, Kayseri, Osmaniye, Muş ve Makedonya) Kars ilinden Digor’a bağlı Hisarönü İlkokulu öğrencileri müdür yetkili öğretmen Sevtap Yavuz ile birlikte 16-20 mayıs tarihlerinde İstanbul’daydı.

İlk gün çikolata fabrikası ile maceraları başlayan öğrenciler çikolata diyarında gezmiş gibi oldu. Evlerin, heykellerin her şeyin çikolatan yapıldığı bu müzede çocuklar bol bol çikolata yemeyi de ihmal etmedi. Ardından akvaryuma giden öğrenciler ilk defa deniz canlıları bu kadar büyük bir akvaryumda görmüş oldular. Koç müzesi ile devam eden program Ortaköy sahilindeki gezi ile bitti.

Diğer günlerde de Topkapı sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Meydanı ve Camii, Miniatür’kü gezen öğrenciler İstanbul’un tarihi ve turistlik yerlerini gezmiş oldu. Boğaz turu da yapan öğrenciler ilk kez deniz görmenin heyecanını yaşadılar. Karanlıkta Diyalog ile görme engelli bireylerin neler hissettiğini eğlenceli etkinliklerle anlamaya çalıştılar. Öğrenciler İstanbul Modern, Koç müzesi, Oyuncak Müzesi ve Barış Manço’nun evini de ziyaret etiler. Moda sahilinde uçurtma uçurdular.

Son gün Kidzaniada meslek tanıma etkinliğine katılan öğrenciler harika bir haftanın mutluluğu ile dopdolu anılarla evlerine geri döndüler.

Öğrencilerine ilkleri yaşatan öğretmen Sevtap Yavuz, geçen sene de 4 öğrencisini İstanbul ile tanıştırmıştı.

h-1.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.