1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor’da uçurtma şenliği
Digor’da uçurtma şenliği

Digor’da uçurtma şenliği

Kars Digor Kaymakamlığı 7 ilçe öğrencilerini uçurtma şenliğinde bir araya getirdi.

A+A-

Derinöz köyünün ilçeye bakan yüksek kesiminde düzenlenen şenlikte öğrenciler hem uçurtma uçurttu hem de birbirleriyle kaynaşma imkanı yakaladılar, döner ikramının ardından da bir arada oturup sohbet ettiler. 

Kaymakam İsa Bolat, Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ömer Vargün, Digor Milli Eğitim Müdürü Yasin Çalışır ve ilçe milli eğitim müdürlüğü personelleri, ilçelerin öğretmenleri ve 200 civarında öğrenci güneşli ve rüzgarlı havada uçurtma uçurmanın keyfini yaşadılar. Öğretmenlerin yardımlarıyla uçurtmalarını uçuran öğrenciler doğanın sunduğu tüm güzelliklerini de temiz hava soluyarak yaşama fırsatı yakaladılar.

EN BÜYÜK GEÇİM KAYNAĞI HAYVANCILIK

Kaymakam İsa Bolat, “Şirin küçük bir ilçemiz var, 47 tane de köyümüz var. Tabi her köylerin olduğu gibi bizim köylerinde kendilerine has problemleri var. Yeni hastanemizde bu ayın sonunda açılacak inşallah. YİBO’muz var, Doğu Anadolu’nun en büyük YİBO’su olduğu söylendi. Afet evlerimiz var yine kamu binalarımız var. Digor’un en iyi görülebileceği yerlerden birisi burasıdır. Köylerimize göre biraz daha yeşil bir ilçemiz var çukurda olduğu için. Hayvancılık geçim kaynağı ufak çaplı tarım da yapılıyor ama o daha çok hayvancılığa destek açısından yapılıyor. Yazları gelenler var kışları genel de İstanbul’a, Ankara’ya gurbete çalışmaya gidenler var. İstanbul’da pazarcılık esnafının çoğu Digorlulardır. Ama tabi ki burasının en büyük geçim kaynağı hayvancılık.” şeklinde ilçeyi tanıttı.

KARS’IN EN MAHRUM BÖLGELERDEN BİRİSİ

Ermenistan sınırındaki ilçede tüm olanakları seferber etmeye çalıştıklarını da belirten Kaymakam Bolat, “Ermenistan sınırımız zaten mesafe yok denecek kadar az. Halıkışla köyümüz Ermenistan’a sıfır noktada. Aramızda sadece nehir var başka hiçbir şey yok karşı taraftan selam alınıp verilebiliyor. Traverten gibi şeyler de var burada birkaç köyümüzde daha var bunlardan. Biz de meşhur olan Beş Kilise var. Belediyede orayla ilgili bir proje düşünüyordu, yoluyla alakalı. Turizm Bakanlığına halkın ziyaretine ve turistlerin gelmesi için bir proje düşünülüyordu. Proje Turizm Bakanlığına sunuldu, onay bekleniyor. İlçemizde eski olaylardan kalan hiçbir şey yok. Yıllardır yaşanan tek bir olay bile olmadı. Herkes işinde gücünde, herkes ekmeğinin peşinden koşuyor. Diğer ilçelerimiz nasılsa Digor ilçemiz de vatanına milletine hayırlı olmaya çalışıyor. Digor belki de Kars’ın en mahrum bölgelerinden bir tanesi. Genelde taşlık alan olduğu için geçim kaynağı açısından da pek bir faaliyeti yok. Sulama kanalları eski ama insanlar daha çok gurbette çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Ağrı dağının da aslında en güzel gözüktüğü yer Digor yoludur. Ben bunu söylüyorum kimse inanmıyor; Digor-Iğdır yoludur hava açık olduğu zaman belki de en net şekilde buradan gözüküyor. Ağrı’nın Hamur ilçesi de aynı şeyi söylüyor en güzel buradan gözüküyor diye ama hava açık olduğu zaman en net ve güzel olarak buradan gözüküyor.”

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURALIM DEDİK

Şenlikle ilgili de açıklama yapan Kaymakam Bolat, “Çocuklarla beraber bu tür şenliklerde mutlu oluyoruz. Digor’da uçurtma şenliğinin birincisini düzenliyoruz. Bir kardeşlik köprüsü kuralım dedik. Bizimle birlikte 6 ilçe de merkezle beraber 7 ilçeden öğrencilerimiz burada her ilçeden çocuklar bizim Digor’da ki çocuklarla birlik ve beraberlik içinde. Tabi bunun içinde bir amaç olması gerekiyordu biz de ne yapalım diye düşündük ve şenliğe karar verdik. Çocukları en mutlu edecek şey hem de baharın gelmesiyle birlikte uçurtma festivali düzenleyelim dedik. Bugün ilki düzenleniyor, toplamda 105 çocuğumuz, bizim çocuklarla beraber 200 çocuk bir kardeşlik köprüsü oluşturacaklar. Ümidimiz o ki birbirleriyle tanışıp kaynaşacaklar. Derinöz köyümüzün bu alanı rüzgar aldığından burayı tercih ettik. Çocuklarla hep beraber eğleneceğiz, sonra da yemek programımız olacak.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.