1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Digor'da Referandum'u Anlattı
Digorda Referandumu Anlattı

Digor'da Referandum'u Anlattı

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Digor’da yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği ve referandum süreci hakkında bilgi verdi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, 12 Eylül Anayasası değiştirilmeden önce gerçek demokrasiyi yakalamanın mümkün olamayacağını savundu.

 

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu ve Başkan Yardımcısı Kasım Kaya Kağızman ziyaretinin ardından Digor ilçesi ve Dağpınar Beldesi’ne gitti.

 

AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Digor parti teşkilatını ziyaretinde yaptığı açıklamada, Anayasa değişikliği ve referandum süreci hakkında bilgi verdi.

 

Milletvekili Güven, “12 Eylül, tek başına insanların işkence görmesi, hapse atılması, idam edilmesi anlamında ele alınmamalıdır. Bu dönemi hep birlikte yaşadık. 12 Eylül döneminde toplum tamamı ile korkutularak sindirildi ve antidemokratik uygulamaların yasalara yansımaları günümüze kadar geldi. Biz halen 12 Eylül Anayasası’nın vesareti ve korkusu altında yaşıyoruz. Bu 12 Eylül Anayasası’nı değiştirmeden de gerçek demokrasiyi yakalamamız da mümkün değildir. Ülkenin kalkınması, içimizdeki kardeşlik ilişkilerinin daha fazla gelişmesi, dünya ile entegre olmamız buna bağlıdır. Mevcut yasalarımız önceki askeri yasalar ile idare edilemez duruma gelmiştir. Hükümetimiz çıkartacağımız ön yasalar ile birlikte önümüzde ki dönemde Anayasa’yı değiştireceğiz. Şu anda önümüzde 3 tane önemli madde gözükmektedir. Bunlar Hakim ve Savcılar Yasası, Anayasa Mahkemesi ile ilgili yasa ve partilerin kapatılması ile ilgili yasa idi. Bu meclis içinde önemli bir sınavdı. Barış ve Demokrasi Partisi oylamalara girmedi ve CHP ve MHP ile birlikte davrandıklar. Kendilerinin de partilerinin daha önce kapatılması sorununa rağmen samimi olmadıklarının açık bir gösterisidir.” dedi.

 

“EVET” Mİ YOKSA “HAYIR” MI DİYECEĞİZ?

 

AK Partililerin “Evet mi yoksa hayır mı diyeceğiz” şeklindeki kararsızlıklarını belirtmeleri üzerine Milletvekili Güven, “Eğer kardeşliği tesis edeceksek, Eğer Türkiye’yi daha ilerilere götüreceksek, daha demokratik, daha refah, ekonomisi daha düzgün ve dünya ile daha entegre olmuş bir Türkiye istiyorsak elbette ki “Evet” diyeceğiz. Genel merkezin bu konuya ilişkin hazırlıkları var. Kitap, broşür, gibi şeyler teşkilatlarımıza gönderilecek. Bunları okuyup, kamuoyonu ve basını yakından takip edip, bunları halka aktaracağız.” şeklinde konuştu.

 

Partililerin, “Özellikle parti kapatma oylamasında AK Parti’den 6 milletvekilinin oylamaya katılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Güven, şu yanıtı verdi:

 

“Bizler oylamalar ve görüşmeler sırasına Miletvekilleri üzerinde her hangi bir baskı geliştirmedik. Başbakan Erdoğan, tüm milletvekillerini bir araya topladı ve anayasa değişikliğinin ülkemiz için önemini anlattı ve hayati öneminden bahsetti. Yani Türkiye’nin ileriye doğru adım atabilmesi için Anayasa değişikliğinin şart olduğunu ortaya koydu ve çok büyük oynadı. En son konuşmasında da dediği gibi “Ya tarih yazacağız, ya tahrip olacağız” bu yasayı Mecliste 330’un üzerinde bir oy ile geçiremeseydik bu gün çok farklı şeyler gelişirdi. CHP’nin de oylamaya katılmaması kendi milletvekilleri üzerinde bir baskı oluşturdu. Oylamalar sırasında beyaz oy kabul, kırmızı oy red ve yeşil oy da çekimser demekti. MHP de “beyaz oyu oylama sonunda geri getireceksin” dedi. Aynı şekilde BDP’de oylamaya katılmayarak salonu terk etti. Sonra da gelip bizi izlemeye başladılar ve acaba bunlar fire verir mi diye beklediler.”

 

İthal et konusundaki şikayetlere de Güven, şu açıklamayı yaptı :

 

“Biz hükümet olarak hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak zorundayız. Et fiyatlarının bu kadar yüksek olması elbette üreticiden kaynaklanmıyor. Üreticinin fiyatları bellidir. Bu fark aradaki komisyoncuların yaratmış olduğu fiyat farkıdır. Fazla kara dayalı fiyat farkıdır. Burada hükümet ithal et ile bir fiyat ayarlaması yapacaktır. Bu nedenle de hem tüketici hem de üreticiyi koruyacaktır. Hükümet olarak ithal ile kendi malımız bir tutmayacağız. Şu anda ihalesi ertelenmiş durumdadır. Bizden önceki hükümet 19 bin ton et almak için anlaşma yapmıştı. Bunu da unutmamak gerek.”

 

Sohbet sırasında partililer Kocaköy’e Sağlık Ocağı, Digor’da lojman açığı, ithal etin zararları, Dolaylı Barajının ne zaman tamamlanacağı, karayollarının bozukluğundan kaynaklanan sorunları Milletvekili Mahmut Esat Güven’e ilettiler. Güven de, sorunlarla ilgileneceğini ve hiçbir ayrım yapmadan gerekli bütün ihtiyaçları gidereceklerini söyledi.

 

Güven daha sonra beraberindekilerle birlikte diğer ilçelere gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.