1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Digor Yayla Festivali
Digor Yayla Festivali

Digor Yayla Festivali

Digor Belediyesi tarafından Yayla Festivali düzenlendi.

A+A-

Demokratik Bölgeler Partisi’nin Kars’taki tek Belediyesi olan Digor Belediyesi tarafından organize edilen festivalde yerel sanatçılar sahne aldı.

Pınar Aydınlar’ın da sahne aldığı etkinlikte yerel tiyatro grubunun oyunları ve Kocaköy Köy Gençliğinin ‘Tur’ isimli seyirlik oyunu da katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Festivale, HDP Kars milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Iğdır milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ın yanı sıra KESK’e bağlı sendika yöneticileri ve DBP’li yerel yöneticiler katıldı.

Digor Belediye Eş Başkanı Ekrem Bingül Yayla Festivalinin daha önce başka adlar altında İlçede düzenlendiğini dolayısı ile bunun 6. Festival olduğunu, festivali Digor Belediyesi, DBP ve HDP İlçe Örgütlerinin yanı sıra İstanbul’da faaliyet yürüten Digor Kültür Platformu ve iş adamlarının desteği ile düzenlediklerini söyledi. Bingül, “Festivali düzenledikleri yaylanın Digor halkı açısından özel bir anlamı olduğunu bu nedenle tercih ettiklerini, bir araya gelmek, eğlenmek, doğamıza, kültürümüze, tarihimize sahip çıkmak için yapıyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.