1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Devlet Hastanesi gerçekten de eskidi
Devlet Hastanesi gerçekten de eskidi

Devlet Hastanesi gerçekten de eskidi

Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne taşındığı için boş kalan Eski Devlet Hastanesi harabeye dönmek üzere. “Bir yıkılmadığı kaldı” dedirten binanın acilen hedeflendiği gibi yenilenip hizmete açılması bekleniyor.

A+A-

2006 yılında 251 yataklı olarak hizmete açılan ve sadece 8 yıl kullanılan ardından da Erzurum yolu üzerindeki yeni binaya taşındığı için atıl durumda bırakılan devlet hastanesine şu ana kadar bir çalışmanın yapılmadığı ve böyle giderse yıkılmakla karşı karşıya kalacağı ileri sürülüyor.

Şehir merkezinde 1967 yılında 60 yataklı genel hastane olarak açılan Kars Devlet Hastanesi ihtiyaca binaen yapılan hizmet binaları ile 235 yatak kapasitesine ulaştı. Ancak zaman içerisinde fiziki şartların uygun olmaması, mevcut binaların ihtiyaca cevap vermemesi ve halkın daha modern ortamlarda sağlık hizmeti alma isteğinin karşılanabilmesi için yeni hastane binasına ihtiyaç duyuldu. Yeni hastane binası şehir merkezi dışında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün hemen karşısına 2006 yılında 251 yatak kapasitesi ile hizmete açıldı ve ilk eski hastane binası tamamen hizmete kapatıldı, yıkımı da geçtiğimiz yıl belediye tarafından gerçekleştirildi.

Ardından 2006 yılında açılan hastane, 3’ü temel bilimler olmak üzere, 29 dalda hizmet vermekteydi. Ancak 8 yıl kullanıldıktan sonra fiziki ve sağlık koşullarına elverişsiz olduğu gerekçesiyle yeni bina yapımına kararı verildi. Bu defa yapılacak olan yeni hastane binasının şehirden 5 kilometre daha uzak bir noktaya, Şeker Fabrikası yakınında yapımına karar verildi. Kısa sürede 200 yataklı bir hastane yapımına başlandı ve geçtiğimiz yıl hizmete sokuldu. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen eski hastane binasının ne olacağı konusunda bir gelişme görülmedi. 2016 yılının Mart ayında yenilenerek hizmete açılacağı yönünde de açıklamalar yapılırken önümüzde 9 ay kalmasına rağmen bir ilerleme kaydedilemedi.

Dönemin Kars Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri görevini yürüten Dr. Atıf Deniz, 29 Mayıs 2015’de basına verdiği demeçte Kars Eski Devlet Hastanesi’nin 2016 yılının Mart ayında hizmete gireceğini söylemişti.

Deniz açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Eski Devlet Hastanesi binasında bir takım projeler oluşturuluyor. Bu projelerimizde Psikiyatri Servisi Fizik Tedavi, Ağız Diş Sağlığı Merkezimizi ve Kadın Doğum Çocuk Bölümlerini Eski Devlet Hastanesinde bir kompleks olarak taşımayı planlıyoruz. Bunun için proje aşaması bitti. Bundan sonra artık yapım aşamasındaki ihaleye başlamış olacağız. En kısa sürede bunu da hayata geçirmiş olacağız. Bunu hayata geçirdiğimiz zaman Kars Harakani Devlet Hastanesi daha rahatlamış olacak. Bu rahatlama ile birlikte Kars Eski Devlet Hastanemiz modern şartlarda nitelikli yataklara sahip olacak. İki yataklı, bir yataklı, modern cihaz ve donanımlarla oluşmuş bir hastane olacak ve buna bağlı olarak hem Kars Eski Devlet Hastanesi ve yeni Harakani Devlet Hastanesine yeni bölümler ilave etmiş olacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.