1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DEFACTO ürünleri Kars’ta üretilecek
DEFACTO ürünleri Kars’ta üretilecek

DEFACTO ürünleri Kars’ta üretilecek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, DEFACTO firmasının ürünlerini Kars’ta üretecek olan Üstün Tekstil’i ziyaret ederek işadamı Sinan Ayık’tan bilgi aldı.

A+A-

Türkiye’nin önde gelen tekstil mağazalarından DEFACTO’nun üretim zincirine Kars halkası da eklendi. Girişimci Sinan Ayık tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Üstün Tekstil firması, yaptığı anlaşma çerçevesinde DEFACTO firmasına ürün üretecek. SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, OSB’deki firmayı ziyaret ederek İşadamı Sinan Ayık’tan bilgi aldı. Ayık, 35 makine ve 70 kişi ile işe başladıklarını belirterek, yeterli personel bulunması halinde ek yatırım yapacaklarını ve 4 farklı üretim bandında üçerli vardiyalar halinde 750 personel çalıştırabileceklerini söyledi. İŞKUR ile imzaladıkları protokol çerçevesinde üretim sürecine başladıklarını ifade edene Ayık, Kars için önemli bir istihdam alanı yaratmak istediklerini kaydetti. Tekstil konusunda tecrübeli kadın personel arayışında olduklarını dile getiren Ayık, “Eğitime tabi tutacağımız personelin başarılı olmaları durumunda uzun süreli istihdam sağlayacağız. Kursa tabi tutulan personelin günlük masrafları İŞKUR tarafından, yemek ve servis hizmetleri de firmamız tarafından karşılanmaktadır. Kapasitenin artmasıyla birlikte farklı pozisyonlarda eleman ihtiyacı da ortaya çıkacaktır. Bu da kent için önemli bir istihdam alanı olacaktır” dedi. Genel Sekreter Kapu da kentin kalkınması ve yeni istihdam alanlarının yaratılması için hayata geçirilen projenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Tekstil alanında tecrübeli olan ya da kısa sürede işi öğrenebilecek kadınlar, başvuru formunu doldurarak Üstün Tekstil firmasına doğrudan başvurabilirler ya da  başvurularını 29 Şubat 2016 tarihine kadar Serhat Kalkınma Ajansı’na teslim ederek firmaya iletilmesini sağlayabilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.